Rectificare bugetara: E nevoie de bani pentru salariile medicilor si pensiile politistilor. Dancila a vorbit mai intai de alocatii si medicamente compensate

Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 12:05
5890 citiri
Rectificare bugetara: E nevoie de bani pentru salariile medicilor si pensiile politistilor. Dancila a vorbit mai intai de alocatii si medicamente compensate
Foto: Captura video Facebook/Guvernul Romaniei

Executivul are pe ordinea de zi de vineri a doua rectificare bugetara din aceasta toamna, a anuntat premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei.

"Discutam astazi (23 noiembrie - n.red.) despre a doua rectificare a bugetului pentru 2018. Este o rectificare bugetara pozitiva, care are ca obiect integrarea in tinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB si asigurarea fondurilor necesare pentru aplicarea politicilor guvernamentale si buna functionare a institutiilor publice.

Vom asigura banii necesari pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilitati, a alocatiilor de stat pentru copii si a indemnizatiilor pentru cresterea copilului. In acest sens, alocam suplimentar Ministerului Muncii cam 787 de milioane de lei.

Asiguram resursele necesare pentru continuarea programelor de sanatate. Majoram cu 660 de milioane de lei bugetul Fondului National Unic pentru Asigigurari de Sanatate pentru decontarea medicamentelor compensate si gratuite si programele nationale de sanatate.

Totodata, alocam in plus peste 317 milioane de lei catre Ministerul Sanatatii, pentru plata salariilor cadrelor medicale din unitati de permanenta si Unitati de primiri urgente.

Luam masuri pentru asigurarea platii pensiilor militare de stat ale politistilor. Asiguram 116 milioane de lei in bugetul MAI.

Alocam fonduri suplimentare pentru asigurare cu prioritate a tuturor cheltuielilor obligatorii si 700 milioane de lei pentru alimentarea Fondului de urgenta al Guvernului. Sunt bani pentru situatii neprevazute.

E o rectificare pozitiva care arata preocuparea Guvernului pentru politicile sociale si de sanatate, dar si pentru incadrarea in tinta de deficit asumata", a declarat Dancila.

Ceea ce nu a spus Dancila este ca, pentru plata drepturilor salariale, a alocatiilor, a indemnizatiilor si pensiilor militare, se taie bani de la mai multe ministere. Cel mai mult vor pierde Ministerul Transporturilor (caruia i se iau 1,16 miliarde de lei) si Ministerul Cercetarii si Inovarii (de la care se taie 228,9 milioane de lei).

Iata lista celorlalte ministere pagubite de rectificarea bugetara si sumele pe care le pierd, potrivit proiectului Finantelor: Ministerul Educatiei Nationale (ramane fara 198 milioane de lei) Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (ramane fara 176,8 milioane de lei), Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (ramane fara 166 milioane de lei), Ministerul Fondurilor Europene (ramane fara 164,9 milioane de lei), Ministerul Finantelor Publice (ramane fara128,5 milioane de lei), Ministerul Apelor si Padurilor (ramane fara 95,9 milioane de lei), Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (ramane fara 71,6 milioane de lei) si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (ramane fara 49 milioane de lei).

Citeste si N-avem autostrazi, iar calea ferata e jalnica, dar Guvernul ia sume uriase de la Transporturi. Ce se putea face cu acesti bani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Dancial rectificare bugetara pozitiva, #rectificare bugetara 2018, #Dancila rectificare bugetara Transporturi Cercetare , #premier