CEx PSD discuta si rectificarea bugetara. Studentii ar putea fi pusi sa-si plateasca trenul

Luni, 15 Iulie 2019, ora 07:39 13282 citiri
Foto: Alexandru Nistor/Ziare.com

O tema la sedinta CEx PSD de luni va viza masurile economice si rectificarea bugetara, a spus premierul Viorica Dancila cand a fost intrebata daca Guvernul ia in considerare eliminarea gratuitatii pe tren pentru studenti.

CFR abia mai face fata cu vagoanele, cu trenurile si inca este in vigoare acea gratuitate pentru studenti, iar oamenii care platesc bilete nu mai au locuri in trenuri. Analizati sa eliminati aceasta gratuitate sau sa o dati si elevilor, pentru ca este discriminare? - a fost intrebata Viorica Dancila.

"Am discutat despre acest lucru. Aceasta problema a fost ridicata de domnul ministru Teodorovici", a raspuns Viorica Dancila.

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a explicat ca au fost alocati bani pentru a mari numarul de material rulant, lucru prevazut in bugetul CFR.

"Sunt bani alocati pentru a-si mari numarul de material rulant, pentru a face fata solicitarilor. Asta v-o pot spune sigur pentru ca a fost discutia la inceput de an, cand s-a facut bugetul pentru CFR.

Este una dintre masurile pe care o sa le discutam (legat de gratuitatea pe tren la studenti - n.red.) la nivel de guvern, mai departe in CEx si dupa aceea, daca este consens si bogatie, o sa luam o decizie", a sustinut Eugen Teodorovici.

Intrebata daca putem deduce ca Executivul va renunta la aceasta gratuitate pe tren, Dancila a raspuns: "In cadrul CEx la nivel national de luni avem pe ordinea de zi remanierea, dar unul din punctele pe care le avem pe ordinea de zi se refera tocmai la masurile economice si rectificarea bugetara. Vom analiza fiecare dintre aceste propuneri si vom lua o decizie. Sunt convinsa ca domnul ministru le va comunica imediat dupa Comitetul Executiv".

Legea nr. 95/2018 privind adoptarea unor masuri in domeniul finantarii invatamantului, publicata in Monitorul Oficial si intrata in vigoare la finalul lunii aprilie 2018, prevede ca: "studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa - licenta, master, doctorat - in institutiile de invatamant superior acreditate, indiferent de varsta, beneficiaza de gratuitate la transportul feroviar intern", in baza legitimatiei de transport emisa de institutia de invatatamant si a adeverintei care atesta calitatea de student.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News