Ponta spune ca sansele Vioricai Dancila de a castiga alegerile prezidentiale din acest an sunt spre zero

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 22:38
7763 citiri
Ponta spune ca sansele Vioricai Dancila de a castiga alegerile prezidentiale din acest an sunt spre zero
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, spune ca, in opinia sa, sansele Vioricai Dancila de a castiga al doilea tur al alegerilor prezidentiale "sunt spre zero".

"De la patru milioane de voturi pe care le-a obtinut candidatul PSD - nu vorbesc despre mine, si Adrian Nastase tot in jur de patru milioane a obtinut - ai ajuns la doua milioane in cinci ani. Lucrul asta arata ca jumatate dintre cei care au fost dispusi sa puna stampila pe candidatul PSD nu o mai fac dupa cinci ani. (..)

Fara sa ma uit dupa laptele varsat, va reamintesc ca in luna august impreuna cu domnul Tariceanu i-am propus doamnei Dancila in primul rand sa facem o alianta de guvernare si am fi avut guvern si sa avem candidat comun. Doamna Dancila s-a opus, nu mai avem nici guvern de stanga, probabil, zic eu ca sansele de a castiga sunt spre zero", a afirmat Victor Ponta miercuri seara, intr-o interventie la Romania Tv.

Fostul premier a adaugat ca din punctul sau de vedere "nu va fi nicio surpriza" rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale si ca "probabil ca va fi cea mai scazuta prezenta in turul doi din istoria democratica a Romaniei".

Ponta a spus ca nu va vota la alegerile din acest an pentru niciunul dintre candidati si a reafirmat faptul ca Pro Romania este dispus sa colaboreze in opozitie cu un PSD care sa nu fie condus de Viorica Dancila.

"Eu sunt convins, asa cum s-a intamplat si in 2005 si in 2010 ca viata ii va obliga si pe fostii mei de la PSD sa faca niste schimbari. (...) Singura persoana de pe acest mapamond care nu dormea noaptea crezand ca ii iau locul, nerealizand ca nu sunt membru de partid, e doamna Dancila", a mai afirmat fostul premier.

Ponta a facut trimitere la imaginea Vioricai Dancila de dupa CEX-ul de marti, cand a iesit inconjurata de cativa social-democrati si in acest context a afirmat ca "acolo trebuie sa se fereasca doamna Dancila".

Fostul presedinte al PSD a criticat si guvernul nou instalat, despre care a afirmat ca "a pornit destul de rau cu ceea ce trebuie sa rezolve, partea bugetara energia, educatia, fonduri europene" si ca nu este foarte diferit de guvernul PSD.

"Stanga daca vrea sa mai existe, sa conteze, trebuie sa vada aceste mutatii, categoric sociale. (..) O sa vedeti o multime de primari de comune de la PSD care se vor muta la PNL, pentru ca s-au invatat in aceasta perioada cu dependenta de MDRAP, de banii de la buget si o sa treaca acolo. (...)

Eu sper si-mi doresc, pentru ca eu nu o sa fiu niciodata antipesedist (...) imi doresc ca si PSD-ul sa faca ce a facut in 2005 si in 2010 si anume sa vada ce s-a gresit si sa porneasca o reforma nu doar de oameni, ci si de abordare politica, pentru ca altfel scena politica va fi dezechilibrata. Eu cred ca PMP-ul se va topi in PNL, cred ca USR trebuie sa se reinventeze si cred ca PNL, cel putin cum a inceput guvernarea, e tot ca PSD-ul, nu e nicio diferenta, au inceput sa-si puna pilele prin tot felul de consilii de administratie, sa ia primari", a spus el.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Viorica Dancila alegeri prezidentiale , #candidat prezidentiale