Ponta si Tariceanu vor candidat comun cu PSD la Cotroceni. Ce spun Dancila si prezidentiabilul Teodorovici

Luni, 01 Iulie 2019, ora 17:50
6819 citiri
Ponta si Tariceanu vor candidat comun cu PSD la Cotroceni. Ce spun Dancila si prezidentiabilul Teodorovici
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este de parere ca cea mai buna solutie la alegerile prezidentiale este un candidat unic din partea PSD - ALDE - PRO Romania, propunere anuntata de Victor Ponta.

"Cu domnul Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispozitie pentru alegerile prezidentiale. Confirm ceea ce a spus domnia sa in aceasta privinta. Da, cred ca cea mai buna solutie intr-adevar este de a avea un candidat unic", a precizat Tariceanu.

El a adaugat ca o decizie in acest sens va fi luata "cat de curand".

"Asa cum v-am spus si inainte, dupa alegerile pentru Parlamentul European o sa luam o decizie. In mod normal, timpul ne preseaza si aceasta decizie va trebui luata cat de curand in perioada urmatoare", a aratat Tariceanu, la Parlament, potrivit Agerpres.

Ponta nu vrea la Cotroceni, dar sustine un candidat comun cu PSD si ALDE. De ce n-ar avea sanse "antipaticul" Teodorovici

Propunerea pare sa fie insa privita cu rezerve de social-democrati. Presedintele PSD Viorica Dancila a evitat sa dea un raspuns clar.

"Am spus ca avem sondaje si vom vedea ce formula imbratisam. In politica trebuie sa existe democratie, poti sa negociezi cu orice partid. Nu putem ingradi dreptul unui partid politic de a negocia cu alt partid", a spus premierul, referitor la partenerul de coalitie.

Teodorovici vrea la Cotroceni: Sa arat ca un presedinte poate sa faca, nu doar sa vorbeasca sau doar sa taca

Mult mai transant a fost ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, care are si ambitii prezidentiale, de altfel. El a spus ca PSD trebuie sa aiba candidat propriu.

"PSD trebuie sa aiba un candidat propriu. Asta este punctul meu de vedere, este un partid mare, este un partid care de 15 ani nu a mai dat un presedinte al Romaniei si ar trebui justificat foarte bine daca ar fi o alta propunere, nu din PSD. Dar in mod normal toti din PSD doresc ca PSD sa aiba un candidat propriu la prezidentiale", a afirmat Teodorovici, intrebat, dupa sedinta coalitiei de guvernare, daca pentru PSD este mai bine un candidat la prezidentiale propriu sau din afara.

El a spus ca sunt analize sociologice si va fi un vot intr-un congres al partidului. "Daca se decide astfel (un candidat al coalitiei - n.red.), el va avea sustinerea intregii coalitii. Am spus ca principiu", a adaugat acesta, potrivit Agerpres.

Intrebat daca el ar fi mai bun in calitate de candidat la alegerile prezidentiale decat Calin Popescu-Tariceanu, Teodorovici a spus: "Nu se discuta cine ar fi mai bun, este o analiza, doamna premier a spus ca se fac analize sociologice, se va tine cont de ele, va fi un vot politic in cadrul congresului si punct".

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Tariceanu Ponta candidat comun PSD prezidentiale, #Dancila candidat Ponta Tariceanu prezidentiale 2019 , #PSD