Hopa Mitica, Hopa Vasilica, Hopa Minciunica

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 17:38
14457 citiri
Hopa Mitica, Hopa Vasilica, Hopa Minciunica
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Politicianul pesedist e un Hopa Mitica. Il prinzi cu minciuna si cade? Se ridica. Mai toarna una. Apoi alta, ca Vasilica Viorica. Pana l-ai prins, e votat. E-n functie? Pune-i sare pe coada. Minte pan' la loc comanda.

Colegii o numeau Rodica. Azi e Veorica. Sau, pentru prieteni, Vasilica. Dar oare cine e doamna Dancila cu adevarat? Admit: "cu adevarat" e un termen foarte riscant, cand vine vorba de sefa PSD.

Catre finalul maratonului ei de conferinte de pus barbi romanilor, zise "de presa", femeia fara barba si-a continuat cu toate panzele sus operatiunea de a promite marea cu sarea. Ca Zdreanta in rochie Fendi, se jura ca nu fura si ca, pentru nimic in lume, n-ar trage in piept electoratul. In mod cu totul remarcabil pentru o persoana fara intense studii de actorie, Dancila a izbutit performanta iesita din comun de a-i depasi la debit si frecventa gogonatelor chiar si pe cei mai performanti mincinosi din lista predecesorilor ei.

Joi, Vasilica Viorica (sau s-o numim Rodica?) se transforma in Mos Craciun mult inainte de Craciun. Darui din tolba ei prea plina, orice, oricand, oricui. Ce dadu si ce promise? Niste haloimasuri de vise. Case de protocol orfanilor. Vize americane. Acces la Schengen (refuzat, chipurile, presedintelui Iohannis, cand, in realitate, romanii au ramas cu buza umflata din pricina nefacutelor pesediste si ale guvernului Dancila in materie de justitie). Si toate, ca Zana Maseluta, li s-au promis romanilor in primul an de mandat. Asa a fagaduit Dancila unei ziariste si, prin ea, natiunii, stiind bine ca arunca, plina de elan, praf in ochi romanilor, dupa zeci de ani de eforturi de integrare euro-atlantica, torpilate de partidul-stat.

Apoi alt delir: gazetarilor li s-au promis vizite imaginare (instantaneu modificate, iar apoi contramandate, inainte de a fi reprogramate) la mirifica ei vila "modesta", construita la Predeal. Iar tuturor romanilor, pana la ultimul, acces liber la Cotroceni. In plus, sperante multe, mari, vitale, muribundului pesedism.

E lunga rau lista minciunilor ba sfruntate, ba subtile, ba pe fata, ba piezise articulate de un om politic care se pretinde, fara sa roseasca, a fi un responsabil slujitor al natiunii. Prea lunga spre a putea fi reprodusa altfel decat selectiv!

Dar unele sunt prea din cale afara de insolente ca sa nu aiba stofa unor brasoave antologice. Nu promisese partidul pe care-l conduce Dancila "construirea a opt spitale regionale, dotate cu echipamente de ultima generatie si a unui spital republican, in Bucuresti, care va fi organizat ca centru de urgenta-excelenta si cercetare, pe toate specialitatile?" Nu se angajase PSD in 2016, inainte de a castiga zdrobitor alegerile, sa creeze 50.000 de locuri de munca in Sanatate?

Mare scamatoare, ca sefa de guvern, Dancila le-a facut disparute. Dar in campanie, in fata ziaristilor, Veo nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase. "Nu din vina noastra nu s-au facut spitalele regionale". Apoi, tot ea, nerealizand absurdul unor exorbitante fonduri aruncate pe fereastra unor asa-zise "studii de fezibilitate", incepe jonglatul cu milioanele: "Noi am avut doar 150 de milioane, din care 120 de milioane de euro i-am dat pe studii de fezabilitate", a pretins ea, inainte ca a doua zi sa-i dispara din memorie, oportun, zece milioane.

Dar oare ce-i un mizilic de zece milioane pentru o femeie de Cartier cu minim patru case si ditai vila la Predeal, c-un ceas la mana de doar douazeci de mii de euro bucata, despre care promite solemn ca n-ar face decat vreo cinci, si c-ar urma sa-l prezinte la verificat, sa stim cat o fi costat de-adevarat, dar il face apoi uitat?

Ce-i al ei e-al ei. Nu economiseste unde e de cheltuit. Ca pesedista de milioane a investit din plin. Dar nu in copii cu dizabilitati, cum a anuntat, afirmand in public "ca nu se lauda in public". Ci in consilieri de soi. Manata de disperarea iscata de perspectiva de a pierde sefia PSD in cazul unui rezultat catastrofal la prezidentiale, Dancila si-a regasit miraculos, in campanie, cu ajutorul lor, glasul confiscat candva de ventricolul ei. Tremurase ani la rand de groaza c-ar putea fi prinsa ca-i vorbeste gura fara Dragnea si s-ar vedea pedepsita fiindca nu sta chiar intotdeauna drepti in firele de care o tragea infractorul ei sef. Cand frica i-a trecut odata trimis dupa gratii capo di tutti capi, V.V. a profitat si si-a recuperat vocea.

Nu si-ar mai fi recuperat-o, de vreme ce a acceptat instantaneu s-o puna la dispozitia consilierilor ei, care i-au prefacut-o in flasneta. Acuma canta in falset, mintind poporul mai rau decat Ilici cu televizorul. Afirma, de pilda, ca s-ar "bate pentru romani". Dar cand seful si un ministru din guvernul ei i-au pus pe jandarmi sa bata nu pentru romani, ci pe romani, Veo a absentat, facand, ce extraordinar de oportun, "singurul" ei concediu ca premier. Apoi, a tacut, nu mai putin oportun, la faradelegea musamalizarii sistematice a adevarului maltratarii si gazarii romanilor la 10 august 2018. Cand singurul lucru care i s-a parut Rodichii/Viorichii anormal, n-au fost batele jandarmilor spargand capete de copii si de femei stand jos ori fugind de urgia represiunii regimului dragniot, ci prezumtive tentative de "fortare a guvernului". Mai nou Hopa Mitica se ridica fara frica si aici, la o adica. Nu mai e, dixit Dancila, "lovitura de stat". Mai nou, pentru a-i convinge pe naivii nehotarati din afara taberei pesediste s-o voteze, "a aflat" si Dancila ce stiuse Viorica-Vasilica de un an si jumatate, din rapoartele secrete. Ceea ce-i soptisera si SRI si SIE inainte si dupa august 2018. Si anume ca n-a fost si nu va fi nici urma de pericol de puci al opozitiei antipesediste.

A minti, mintire, conjuga prin urmare Veorica, in nestire. De pilda, gogonata, potrivit careia fiul ei n-ar fi fost angajat la Curtea de Conturi in timpul mandatului ei de premier.

Ca politician, nu-i, unica, Dancila cea fara de mila, in categoria "Razgandila". S-au mai vazut destui Razgandeni nerusinati si raioase broaste netestoase, care se dau de trei ori peste cap ca sa se prefaca in "gingasele" zane imaginate de basme. Dar a o vota, direct sau indirect, prin absenta de la urne sau anulari de vot, e a o stimula. E a intari, in paguba natiunii, impostura; a spori ipocrizia, duplicitatea si minciuna, promisiunea goala si angajamentul fara acoperire. E a incuraja cantonatul in ura si in demagogie pura.

O tara care vrea sa iasa din anomalia democraturii originale nu-si mai poate permite in veci pururi, votul pe care se ridica Hopa Minciunica.

Petre M. Iancu

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dancila minciuni, #PSD minciuni , #candidat prezidentiale