Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Guvernul Dancila lucreaza la strategia nationala pentru Inteligenta Artificiala

Joi, 23 Mai 2019, ora 07:35
2990 citiri
Guvernul Dancila lucreaza la strategia nationala pentru Inteligenta Artificiala
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Arhiva Hepta.ro

Romania se afla in proces de elaborare a primei strategii nationale in domeniul Inteligentei Artificiale, document ce va fi postat in dezbatere publica pana la finele anului 2019, a anuntat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Alexandru Petrescu.

"Vom lucra pentru adoptarea inteligentei artificiale in conditii de siguranta in toate aspectele vietii cotidiene si economice, vom sprijini cercetarea fundamentala pentru a dezvolta o inteligenta artificiala autentica si vom realiza aceste obiective fundamentale in viitorul apropiat, punand in centrul preocuparii noastre valorile si drepturile omului.

Suntem in proces de elaborare a primei strategii nationale in domeniul Inteligentei Artificiale, care va fi postata pentru dezbatere publica pana la finele anului 2019.

In calitate de stat care detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene, Romania a sprijinit negocierile cu succes in cadrul Programului Europa Digitala, program ce detine o componenta de finantare dedicata adoptarii Inteligentei Artificiale (inclusiv dezvoltarii cunostintelor digitale asociate acesteia).

Nu in ultimul rand, lucram cu Comisia Europeana si cu puternicul sector IT din Romania sa potentam retelele de inovare digitala europeana cu initiative asociate Inteligentei Artificiale", a spus oficialul roman, in cadrul reuniunii Consiliului Ministerial 2019 al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) de la Paris.

Ministrul a mentionat ca Romania este ferm angajata pe drumul de tranzitie etapizata, eficace si sustenabila catre o societate sustinuta de Inteligenta Artificiala.

"Romania va adera la Recomandarile OCDE privind Inteligenta Artificiala, alaturi de cele 36 de tari membre ale organizatiei, doua state candidate si trei aspirante la statutul de membru OCDE din America Latina, in prezenta secretarului general al OCDE, Jose Angel Gurria, si a prim-ministrului Slovaciei, Peter Pellegrini - tara care detine presedintia Ministerialei OCDE.

Recomandarile OCDE privind Inteligenta Artificiala reprezinta primul instrument de cooperare interguvernamentala in domeniu, iar Romania este singura tara europeana non-membra a OCDE care adera la aceste recomandari", a spus Petrescu.

Alexandru Petrescu a participat, miercuri, la Paris, la reuniunea Consiliului Ministerial 2019 al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), eveniment cu tema principala tranzitia digitala.

Summit-ul digital al OECD, in care sunt prezentate principalele constatari si mesaje politice din ultimii doi ani de activitate ai organizatiei in acest domeniu, reuneste factorii de decizie la nivel inalt responsabili cu politicile legate de economia digitala si partile interesate, facilitand schimbul de opinii si de experienta in jurul celor sapte piloni ai cadrului strategic integrat Going Digital al OCDE: inovarea, asigurarea locurilor de munca, promovarea prosperitatii sociale, consolidarea increderii si favorizarea deschiderii pietei.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Guvern Dancila Inteligenta Artificiala , #guvern
Comentarii
Poza untermensch
untermensch
rank 5
poate ii mai pun lui veorica vreo 2 lampi
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5