Europarlamentar roman: Dancila are un singur raport incheiat in PE dupa 8 ani si prestatii publice la limita ridicolului

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 20:37
6999 citiri
Europarlamentar roman: Dancila are un singur raport incheiat in PE dupa 8 ani si prestatii publice la limita ridicolului
Foto: Arhiva Facebook/Viorica Dancila

Eurodeputatul Siegfried Muresan, nominalizarea PMP pentru functia de premier, a precizat ca premierul desemnat Viorica Dancila va adanci si mai mult Romania in criza politica si economica, adaugand ca aceasta a avut nevoie de opt ani de mandat pentru a incheia primul raport in Parlamentul European.

"Cu Viorica Dancila prim-ministru, Romania se adanceste si mai mult in criza politica si economica declansate de PSD - ALDE. Un prim-ministru care completeaza lipsa de competenta cu servilismul fata de propriul partid nu este ce are nevoie Romania. Tara noastra are nevoie de un prim-ministru care sa guverneze cu gandul la cetateni, si nu la interese de partid; sa repare ce s-a stricat intr-un an de guvernare PSD - ALDE, sa reduca deficitul bugetar, sa ia masurile necesare pentru a stabiliza economia si, mai mult, sa absoarba fondurile europene si sa faca investitii in infrastructura pentru a atrage investitori care sa creeze noi locuri de munca mai bine platite. Sa ia acele masuri care cresc bunastarea oamenilor", a scris Muresan, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Din gandirea tovarasei V.V. Dancila

De asemenea, eurodeputatul PMP a sustinut ca Dancila a avut nevoie de 8 ani de mandat pentru primul raport in Parlamentul European.

"Noua propunere a PSD pentru functia de prim-ministru, europarlamentarul Viorica Dancila, a fost facuta dupa aceleasi criterii ca cei doi predecesori, Mihai Tudose si Sorin Grindeanu: performante slabe, dar loiala partidului. Desi este unul dintre cei mai vechi europarlamentari romani, fiind membra a Parlamentului European din ianuarie 2009, Viorica Dancila s-a remarcat mai degraba printr-o activitate slaba si prestatii publice la limita ridicolului. Are un singur raport incheiat ca raportor general in Parlamentul European, care dateaza de acum 2 luni, din octombrie 2017, adica dupa mai bine de 8 ani de la inceperea activitatii sale in PE", a punctat Muresan.

Acesta a adaugat ca Dancila este, totodata, la coada clasamentului in ceea ce priveste prezenta la sesiunile de vot ale Parlamentului.

"Cu o prezenta de doar 73,28% din totalul sesiunilor, europarlamentarul teleormanean se situeaza pe locul 28 din cei 32 de europarlamentari romani, respectiv, pe locul 700 din totalul de 751 de europarlamentari, conform site-ului de specialitate VoteWatch.eu. In spatiul public european s-a evidentiat mai mult prin prestatiile sale la limita ridicolului. Cand nu era ocupata sa apere 'Ordonanta penalilor' in Parlamentul European, facea gafe majore vorbind despre Iran si Pakistan ca fiind state membre ale Uniunii Europene si uimea jurnalistii de la Politico.eu prin modul in care evita raspunsurile la niste simple intrebari, spre exemplu, sa numeasca o carte care a inspirat-o. Un astfel de profil de prim-ministru este, probabil, perfect pentru PSD si pentru presedintele sau infractor, dar este daunator Romaniei", a conchis Siegfried Muresan.

Viorica Dancila este premierul desemnat, a anuntat miercuri seful statului, dupa consultarile cu partidele parlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Viorica Dancila premier PSD criza politica, #Dancila Muresan activitate Parlament European , #premier

LIVE ÎN 00:11:38

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 11 de minute

Notifică-mă