Dragnea sustine ca ii e teama sa vorbeasca de referendum, dupa condamnare. Ce zice de anuntul lui Dancila

Miercuri, 22 Mai 2019, ora 15:41 8428 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Liviu Dragnea sustine ca ii este teama sa mai vorbeasca despre votul la orice referendum dupa ce a fost condamnat definitiv din cauza ca ar fi chemat romanii la vot.

Intrebat azi la Craiova, despre faptul ca Viorica Dancila a spus ca duminica va vota atat pentru alegerile europarlamentare, cat si pentru referendum, Liviu Dragnea a raspuns: "Nu am vazut declaratia, dar daca a zis asa, e foarte bine. PSD tot timpul a spus, in frunte cu mine, ca noi nu respingem intrebarile de la referendum, ba dimpotriva, le sustinem".

Intrebat daca el insusi va vota, Dragnea a evitat un raspuns:

"Hai sa ajungem acolo. E culmea, iar vreti sa-mi faca astia un dosar? Ca spun, influentez ... Lasa-ti-ma in pace! Eu de aia nu vorbesc despre referendum. Cand au zis ei ca am zis oamenilor sa vina la vot, la referendum, m-au condamnat. Altii au boicotat referendumul, sunt bine merci. Asa ca nu mai stiu ce sa spun".

Presedintele PSD a fost condamnat definitiv, in aprilie 2016, la doi ani de inchisoare cu suspendare de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul Referendumul. Insa motivarea ICCJ in acest caz arata ca Dragnea nu a fost condamnat, asa cum sustine, pentru ca a chemat oamenii la vot, ci pentru ca si-a folosit influenta si autoritatea din partid pentru a determina organizatiile teritoriale ale PSD sa initieze actiuni menite sa stimuleze prezenta la vot cu incalcarea dispozitiilor legale, prin organizarea de tombole sau intocmirea de liste cu persoanele care nu au votat.

Astfel, instanta a retinut ca, la data de 13 iulie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de secretar general al PSD, a transmis organizatiilor judetene ale partidului, in atentia presedintilor acestor organizatii si a directorilor de campanie, o adresa in care solicita organizarea unei tombole cu premii, la care vor participa alegatorii care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie 2012.

Judecatorii arata ca aceasta adresa indeamna la initierea unor actiuni de tipul tombolei cu premii sau accesului gratuit la evenimente care presupun, in mod obisnuit, plata unei taxe, participarea cetatenilor fiind insa conditionata de dovedirea prezentei lor la vot in ziua referendumului.

Viorica Dancila a anuntat, in timpul unei vizite facute in judetul Bacau, ca va merge duminica la vot si va vota atat pentru alegerile europarlamentare, cat si pentru referendum.

"Sunt un sustinator al statului de drept, al independentei Justitiei", a explicat premierul.

Ulterior, Viorica Dancila a spus ca nu a precizat modul in care va vota.

"Am spus ca merg la referendum, dar nu am spus modul in care voi vota, pentru ca acest lucru il vom stabili in cadrul partidului. Sunt un om care respecta partidul, linia partidului, iar modul in care voi vota va fi conform acestei linii. Acest lucru il vom discuta in partid", a precizat Viorica Dancila pentru Antena3.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News