Dancila nu intelege de ce-a plecat Tariceanu de langa PSD, dar nu a candidat chiar el la prezidentiale din partea ALDE

Marti, 08 Octombrie 2019, ora 19:51 4437 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti seara, ca nu i-a promis liderului ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, ca va fi candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidentiale si ca social-democratii nu puteau sustine un candidat din afara partidului.

"Nu (i-am promis lui Calin Popescu-Tariceanu ca va fi candidatul PSD-ALDE - n.red.). Am avut o discutie cu dl. Tariceanu referitoare la candidatura la prezidentiale din partea PSD. Am fost foarte sincera cu dl. Tariceanu si i-am spus ca decizia va fi in cadrul partidului, vom vedea care e situatia, dar de fiecare data acest partid a mers cu candidatul propriu.

Dupa europarlamentare, in care noi am avut un scor mic, a fost foarte greu sa iei o decizie sa mergi cu candidat din afara partidului. Partidul trebuie sa se ridice, sa ajunga la scordul pe care l-a avut. Nu cred ca organizatiile din teritoriu s-ar fi implicat si s-ar fi organizat foarte bine daca aveam candidat din afara partidului", a declarat Viorica Dancila.

Ea a mai spus ca a supus la vot in CEx daca PSD merge cu un candidat din afara partidului sau din interior si ca a fost o singura abtinere.

"Toti au sustinut un candidat din interiorul partidului, avand in vedere ca prezidentialele sunt alegeri care vor influenta votul la locale si parlamentare de anul viitor. Poate ca intelegeam daca pleca din coalitia cu PSD si va candida din partea ALDE, dar nu inteleg de ce a plecat din PSD si a venit cu alt candidat", a adaugat liderul PSD.

Ea a reamintit ca membri ai ALDE au ales sa sustina guvernul.

"Nu inteleg de ce domnul Tariceanu a luat aceasta decizie", a mai spus Dancila.

Dancila a admis ca au fost discutii in acest sens intre Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

"Stiu ca au fost discutii, dar nu pot sa spun ca a fost ceva concret stabilit. Stiu ca a discutat cu dl Dragnea, nu am participat la acea discutie, am vorbit dupa. Nu puteam sa vin si sa spun organizatiilor din teritoriu 'mergem cu domnul Tariceanu'. Am supus la vot aceasta chestiune.

Eu spun din opiniile colegilor. Da, poate intram in turul doi cu dl Tariceanu, nu stiam care e scorul partidului, cat se vor implica organizatiile. Nu aveam certitudinea ca toate organizatiile din teritoriu se vor organiza si vor face treaba asa cum trebuie. Eu vad alegerile prezidentiale alegeri pe care PSD le castiga", a completat Viorica Dancila.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com