Dancila se intalneste cu Tariceanu si Ponta sa discute cine candideaza la alegerile prezidentiale

Luni, 22 Iulie 2019, ora 07:47
3459 citiri
Dancila se intalneste cu Tariceanu si Ponta sa discute cine candideaza la alegerile prezidentiale
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Presedintele PSD, Viorica Dancila, ar urma sa aiba, luni, o discutie cu Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta pentru a incerca sa formeze o coalitie pentru sustinerea candidatului PSD la alegerile prezidentiale.

Liderul PSD a anuntat ca discutia trebuie sa aiba loc inainte de sedinta Comitetului Executiv al PSD, de marti, cand ar urma sa fie anuntat candidatul formatiunii pentru alegerile din toamna.

"Cu siguranta voi avea o discutie, atat cu domnul Tariceanu,cat si cu domnul Victor Ponta, cred ca dialogul este foarte important. Imi doresc o coalitie a celor trei partide pentru a sustine candidatul pentru prezidentiale, imi doresc alaturi de noi sa vina si sindicate, chiar si partide care nu sunt parlamentare, patronate, toti cei care vor sa vina alaturi de PSD.

Cred ca vor aduce un plus si cred ca dialogul este foarte important pentru a vedea directia pe care merg liderii partidelor respective, dar este important pentru noi sa vedem daca putem coagula cat mai multe forte alaturi de Partidul Social Democrat, astfel incat sa ne maximizam sansele de a castiga alegerile prezidentiale", a anuntat, inca de vineri, Viorica Dancila.

Aceasta a precizat ca, cel mai probabil, intalnirea va avea loc in cursul zilei de luni.

"Eu cred ca luni (va avea loc intalnirea - n.red.) pentru ca noi marti avem prima data Birou Permanent National apoi Comitet Executiv National si trebuie sa intram in aceste foruri statutare deja cu concluzii, cu o discutie avuta cu liderul ALDE si liderul Pro Romania, astfel incat sa putem lua deciziile care se impun pentru perioada urmatoare", a mai spus Dancila.

Comitetul Executiv National al PSD va avea loc, marti, iar secretarul general al formatiunii, Mihai Fifor, a anuntat ca in cadrul sedintei ar trebui decis candidatul pentru alegerile prezidentiale din partea PSD.

Anterior, PSD a decis ca trebuie sa participe cu propriul candidat la alegerile prezidentiale, iar Comitetul Executiv al formatiunii a respins, prin vot, varianta sustinerii candidaturii lui Calin Popescu Tariceanu.

Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale din toamna va avea loc in 3 august, iar din 10 august PSD anunta ca va incepe strangerea de semnaturi necesare pentru depunerea candidaturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Dancila intalnire Tariceanu Ponta prezidentiale, #Dancila intalnire Tariceanu Ponta , #premier