Dancila reinfiinteaza prin OUG Cancelaria premierului, desfiintata acum 2 ani de Grindeanu

Miercuri, 27 Februarie 2019, ora 18:52 5907 citiri
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri un proiect de ordonanta de urgenta prin care este reinfiintata Cancelaria Premierului, structura desfiintata de primul premier al coalitiei PSD-ALDE, Sorin Grindeanu.

Ordonanta nu fusese anuntata, ea fiind inclusa pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de Guvern.

"Avem un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea unor acte normative. Este de fapt un act normativ pentru organizarea Guvernului, se reinfiinteaza Cancelaria Premierului, in cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

E o structura fara personalitate juridica, subordonata premierului. A mai functionat in trecut aceasta structura, stiti foarte bine. Decizia de infiintare a fost luata pentru o mai buna coordonare a activitatilor aparatului de lucru al prim-ministrului", a anuntat la finalul sedintei de Guvern purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

Intrebat despre eventuale nume care se vor regasi in cancelaria lui Dancila sau costurile pe care le va presupune, Barbu a spus ca nu exista astfel de detalii la acest moment: "S-a creat cadrul normativ pentru infiintare, este o ordonanta de urgenta, urmeaza acte subsecvente pentru operationalizare".

Amintim ca Grindeanu a desfiintat, in prima sedinta de guvern dupa ce a ajuns la Palatul Victoria, tot prin ordonanta de urgenta, Cancelaria premierului, ale carei atributii, activitati si personal au fost apoi preluate de Secretariatul General al Guvernului. La acest moment, la sefia SGG se afla fostul judecator CCR Toni Grebla.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News