Dancila neaga ca Negrescu a fost respins de Ursula von der Leyen

Joi, 31 Octombrie 2019, ora 17:10 5027 citiri
Foto: Facebook/Victor Negrescu

Premierul demis Viorica Dancila a negat, joi, la Oradea, informatiile aparute in mass-media privind respingerea, pentru a treia oara, a propunerii Guvernului pentru postul de comisar european.

"Nu a fost inca respins comisarul european. Eu am primit o scrisoare din partea presedintelui CE, Ursula von der Leyen, in care mi-a solicitat sa desemnez urgent o persoana pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, avand in vedere ca asiguram interimatul", a declarat liderul PSD, la Oradea.

In acelasi context, Viorica Dancila l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca incearca sa impiedice numirea lui Victor Negrescu in functia de comisar european, ceea ce dauneaza imaginii Romaniei.

"Din pacate, unii nu au inteles. Presedintele Iohannis a sunat la Comisie, a iesit public si a incercat sa stopeze aceasta desemnare. Eu cred ca acest lucru aduce un prejudiciu de imagine Romaniei si, dincolo de partea politica si de disputele politice, care sunt normale intr-o perioada de campanie, trebuie sa primeze interesul Romaniei", a mentionat premierul demis.

Potrivit acesteia, Victor Negrescu este o persoana cu foarte multa experienta, ca europarlamentar, fost ministru al Afacerilor Europene, si este recunoscut pentru activitatea sa la Bruxelles.

Pe de alta parte, Comisia Europeana (CE) a transmis miercuri, prin vocea purtatorului de cuvant, Mina Andreeva, ca "exista indoieli serioase" ca noua propunere de comisar european din partea Romaniei a fost facuta de guvernul roman "in mod legitim", intrucat acesta nu s-a coordonat cu presedintele Klaus Iohannis.

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale se afla, joi, intr-o vizita electorala in Bihor, unde a avut o intalnire cu sustinatorii social-democrati din Sanmartin, urmata de o vizita la spitalul judetean din Oradea.

Cine este Victor Negrescu: Din gafa in controversa, pana a ajuns sa fie propus de Dancila comisar european

Iohannis avertizeaza, dupa ce Negrescu a fost propus comisar european: Nu are nicio legitimitate! Ce ii raspunde Dancila

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News