Dancila lasa marile proiecte de infrastructura in mainile omului lui Voiculescu. Bogdan Pascu - atunci si acum

Marti, 13 August 2019, ora 16:57 7133 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cabinetul Dancila a insarcinat un fost consilier al lui Dan Voiculescu - angajat in trecut la Antena 1 si la Grivco - cu promovarea si monitorizarea marilor proiecte de infrastructura din Romania.

Cabinetul Dancila a dat inca de la inceputul lunii iulie o hotarare prin care a infiintat Departamentul pentru dezvoltare, promovare si monitorizare a proiectelor de investitii in infrastructura.

Aceasta structura ar urma, potrivit Executivului, sa coordoneze implementarea unora dintre marile proiecte promise de guvernarea PSD-ALDE.

Printre ele: Autostrada Ploiesti-Brasov, Autostrada Unirii, Drumul Express Craiova-Pitesti, Autostrada Pitesti-Sibiu, Podul peste Dunarea dintre Braila si Tulcea, clinica medicala dr. Calistrat Grozovici, aeroportul international de la Galati, pasajul de la Drajna si hidrocentrala cu pompaj de la Tarnita-Lapustesti.

Intr-o prima etapa, mai sustine Guvernul, acest departament ar urma sa se ocupe de implementarea a 12 mari proiecte, urmand apoi sa preia si altele.

Potrivit informatiilor Ziare.com, inca de la infiintarea departamentului, de coordonarea activitatilor s-a ocupat Bogdan Pascu. Ulterior, printr-o decizie semnata de Viorica Dancila si publicata in Monitorul Oficial pe data de 12 august, Pascu a fost numit oficial la conducerea departamentului.

Cine este noul coordonator al marilor proiecte de infrastructura din Romania? Potrivit unui CV postat pe retelele de socializare, Pascu a fost consilier al presedintelui la Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grievco) . Ulterior, a lucrat tot in companiile familiei lui Dan Voiculescu, dar ca partener la Antena 1 Calarasi SRL.

Pascu a avut si functii publice. Printre altele, in 2006, a fost vicepremier. Apoi, a mai lucrat pe post de consilier de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, dar s-a ocupat si de proiecte pentru CNADNR, actuala Companie Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Bogdan Pascu a facut parte, apoi, din consiliul director al Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (AMTB).

Potrivit CV-ului, in prezent Bogdan Pascu este director al Constitrans SRL.

Ramane de vazut daca Bogdan Pascu isi va pastra functia de director in societate, in conditiile in care unele dintre contractele incheiate de Consitrans cu CNAIR vizeaza proiecte la a caror implementare ar trebui sa vegheze chiar Departamentul pentru dezvoltare, promovare si monitorizare a proiectelor de investitii in infrastructura.

Spre exemplu, potrivit informatiilor Ziare.co, departamentul ar trebui sa monitorizeze realizarea Drumului Express Craiova-Pitesti. In paralel, insa, Constitrans SRL are niste contracte cu CNAIR pentru portiuni ale acestui drum, dupa cum se arata pe site-ul institutiei.

Mai multe detalii despre contractele in baza carora Consitrans SRL lucreaza cu CNAIR puteti afla dintr-un document public al institutiei:

Ramane sa vedem cum va reusi noul responsabil pe probleme de infrastructura mare sa sustina implementarea unor proiecte ca hidrocentrala Tarnita-Lapustesti (despre care energeticienii sustin ca nu e rentabila), ca aeroportul de la Galati (despre care specialistii consultati de Ziare.com spun ca nu ar fi rentabil) sau ca autostrada Ploiesti-Brasov, pe care statul nici macar nu reuseste sa o inceapa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News