Dancila, Iordache si paradisul social-democrat

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 16:39
7154 citiri
Dancila, Iordache si paradisul social-democrat
Foto: Arhiva Ziare.com

Radem, glumim, dar drumul spre paradisul social-democrat propus, in memoria raiului comunist din care-i provine partidul, de V.V. Dancila, ar trebui sa ne puna pe ganduri serios. Si sa nu ratam drumul la urne.

Mare e gradina social-democratiei. Mare si generoasa cu dusmanii libertatii si prosperitatii natiunilor la carma carora se afla.

Principalii beneficiari ai paradisiacei gradini a social-democratiei se mandresc ca-i reprezinta pe muncitori si pe saraci. Precum si pe saracii muncitori, pe muncitorii si taranii saraciti, ca si pe alti saracuti, fie ei mai muncitori, fie ei mai lenesi.

Fortata, in varianta ei vest-europeana, de alegatori prea putin dispusi s-o aleaga, social-democratia germana a abandonat marxismul in 1957, orientandu-se catre social-liberalism. Mai nou insa depune eforturi notabile sa revina la vechea ei matca. Si chiar la mai mult decat atat. Oare ce va gasi, dincolo de noi si noi escuri electorale, la stanga pura si dura catre care se indreapta? Nu-i greu de deslusit.

De la Bolivia la Chisinau

Destinul Romaniei, soarta Republicii Moldova si traiectoria Americii Latine sunt edificatoare. Atat de mult adora ei, marxistii din aceste zone, sa-si reprezinte saracele popoare, incat nu se dau in laturi sa le fie sefi de stat si sa-i suga pana la loc comanda pana si de ultima farama de bogatie nationala.

Le limiteaza constitutia saracutilor de nomenclaturisti numarul de mandate prezidentiale la doar doua, nenorocite? Nicio problema. Dregatorii social-democrati sunt creativi. Vor gasi solutii juridice si pentru patru, ca bolivianul Evo Morales care, pe baza de verdict ca i s-ar "incalca" drepturile omului daca nu e lasat sa candideze, a staruit sa ramana lipit de scaunul prezidential pana la capat. In speta, pana l-au alungat din jilt compatriotii si celelalte state americane si l-au expediat in exil mexican.

Ce-i pasa lui, amerindianului, in tara aztecilor, ca statul pe care ca sef l-a destabilizat durabil, a reajuns in timpul mandatelor sale in sapa de lemn?

La urma urmei, Bolivia nu face decat sa impartaseasca soarta atator alte state latino-americane. N-a strabatut drumul socialist catre o saracie lucie si o foamete nord-coreeana pana si Venezuela bolivarianista, in ciuda bogatiei de titei cu care a binecuvantat-o geografia pe mica si inca neinundata Venetie?

Nu se resimt si Cuba castrista, Nicaragua sandinista si Argentina peronista cu vesnicele ei resute in national-comunism?

In catastrofa risca sa se incheie si noul drum politic al Republicii Moldova. Visul dezoligarhizarii ei visat de pro-europeni tocmai s-a spulberat, dupa doar sase luni, gratie socialistului ei presedinte Dodon, care a repus-o pe tava spre a o servi, cu vinul pus demult la rece, hulpavei Rusii.

E Romania altfel? E-n UE si in NATO! Ei si?

Nu in dezastru urma sa parvina Romania, daca-si mai prelungea un pic era privilegiilor cleptocrate, reinaugurata pe model putinisto-erdoganist, in 2012, si desavarsita de Dragnea si Dancila dupa alegerile din 2016?

Ar fi salvat-o apartenenta la structurile occidentale? Dar nu se dezintegreaza UE? Si nu e, dixit Macron, "in moarte cerebrala" alianta?

In mod cu totul caracteristic pentru conducatorii social-democrati care se respecta tot pe atat de mult pe cat dispretuiesc plebea ce-i alege, V.V. Dancila ataca si ea, la sange, bogatiile contracandidatului ei capitalist (si "dictator") la presedintie.

Ii vitupereaza abundent, dar agramat, toate cele "sase" case. Si rade ca i s-ar fi redus la cinci. De cele sase ale ei si de provenienta averilor necesare sa le achizitioneze prefera, in schimb, sa taca gramatical. Sau sa-si aridizeze altminteri bogatul si poliglotul vocabular.

Altfel stau lucrurile daca i se cere insistent sa dea socoteala pentru ceasuri de sarantoci, de vreo 20.000 de euro bucata, precum Cartierul de la manuta ei aspirand sa tina sceptrul prezidential, ceausist, la instituirea caruia Salvador Dali l-a felicitat, in Scanteia, pe dictatorul de Scornicesti.

In acest caz, efortul achizitiei se va relativiza cu belsug de vorbe si se va topi miraculos, cu lux de amanunte, in gura de aur a celei ce-i va trimite pe ziaristi la informatii mai fiabile aflate in posesia sotului absent. In acest generos proces de rafinare a metalului pretios de la mana, suma in cauza se va tot reduce pana se va opri la un pret modic. Sa zicem, la un insignifiant 5.000 de euro.

Or, nici aceasta autosaracire galopanta a celei careia, "miorita laie, laie bucalaie, de trei zile-ncoace gura nu-i mai tace, iarba nu-i place, ori e bolnavioara" nu i-a determinat pe invidiosi s-o lase in fine pe saracuta in pace.

I-a sarit deci in ajutor, cu alta intrebare, Florin Iordache. Musiul e ex-seful Comisiei care, in parlamentul penalilor, a modificat astfel Legile Justitiei si Codurile Penale incat sa le acorde niste foarte speciale drepturi ale omului bietilor conducatori discriminati ai Romaniei socialiste. Pardon, social-democrate.

Urma sa beneficieze de ele si pauperul Dragnea, cel pe care nici Belina, nici Tel Drum, nici alte scheme braziliene cu capital strain sau autohton n-au izbutit performanta de a-l hrani multumitor. Urma, daca nu se opuneau judecatorii, lachei ai capitalismului.

Te-ai fi asteptat ca Iordache, un om din popor, "om intre oameni" cum se laudau ca sunt activistii biroului politic al conjudeteanului sau, Ceausescu, sa regrete in aceste zile ca justitia romana nu le-a venit de hac nici in 32 de ani tortionarilor muncitorilor brasoveni care s-au revoltat impotriva comunismului. Ti-ai gasit.

Iordache are alte griji. Reluand, din grija pentru cariera sa, prioritatile politice si dispozitiile gramaticale ale sefei, F.I. a afirmat ca PSD-ului "nu-i este rusine cu...Dancila", iar presedintele "doreste decat o dezbatere cu cei pe care-i selecteaza dumnealui".

Adecvarea social-democrata la electorat nu se produce insa doar verbal. S-a trecut si la fapte. Mai nou, dupa un vechi obicei comunist, pesedistii lui Dancila au clonat "decat" pagina noului ministru al Finantelor, falsificand originea unor mesaje, astfel incat sa-i sperie si sa-i rareasca pe numerosii alegatori din diaspora ai presedintelui Iohannis. Replica adrisantului scrisorii pierdute? La urne, doamnelor si domnilor. La urne!

Petre M. Iancu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Dancila candidat prezidentiale PSD , #candidat prezidentiale