Dancila, despre "tradatorii" din PSD: Daca se prezinta la votul pentru Guvernul Orban, a doua zi sa mearga in partidul-foarfece

Sambata, 02 Noiembrie 2019, ora 13:43 7342 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Viorica Dancila

Premierul interimar Viorica Dancila a spus, sambata, in judetul Arad, ca PSD nu va fi prezent in sala luni cand se va vota Guvernul. Ea a admis ca in partid sunt "tradatori", pe care i-a indemnat ca "a doua zi sa mearga in partidul-foarfece si sa nu mai fie alaturi de PSD".

Prezenta la Pancota, in judetul Arad, Viorica Dancila a spus ca nu PSD trebuie sa asigure cvorumul pentru investirea noului guvern.

"In mod normal, luni nu trebuie sa existe cvorum pe care sa-l asigure PSD. Cei care au daramat acest guvern, cei sase lideri politici in frunte cu candidatul Iohannis, trebuie sa asigure cvorumul pentru trecerea acestui guvern", a declarat Viorica Dancila.

Intrebata de jurnalisti cum se va asigura ca nu va fi cvorum, candidata PSD la alegerile prezidentiale a spus ca parlamentarii partidului nu vor fi prezenti in sala. "Nu vom fi prezenti in sala. Parlamentarii nu vor fi prezenti in sala. Bineinteles ca sunt si tradatori si i-am vazut, dar cum vor merge la vot, a doua zi sa mearga in partidul-foarfece si sa nu mai fie alaturi de PSD, pentru ca e clar ca nu au niciun atasament fata de acest partid si nu vor sa ia decizii pentru oameni", a mai spus Dancila.

Ea a spus ca PSD nu poate sa gireze un program de guvernare "indreptat impotriva oamenilor".

"Eu sper ca acest guvern sa nu treaca, nu pentru ca vrem sa nu schimbam oameni cu alti oameni, nu pentru ca vrem sa ramana Viorica Dancila si sa nu vina Ludovic Orban, ci pentru ca nu putem accepta un program de guvernare care este impotriva oamenilor. In momentul in care vor semna Pactul pentru Bunastarea Romanilor prin care sa se angajeze ca nu vor taia pensii si salarii, ca nu vor pedepsi IMM-urile, ca vor actiona pentru romani si Romania, atunci PSD va merge si va vota un guvern. Pana atunci, raspunsul nostru este categoric nu", a mai declarat premierul interimar.

Potrivit programului aprobat de conducerea Parlamentului, votul pentru investirea Guvernului Orban urmeaza sa fie dat luni, in plen reunit.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News