Dancila, despre comisarul european: Daca as aduce si un bebelus si am spune ca e propus de PSD, i se va gasi un defect

Joi, 03 Octombrie 2019, ora 23:23
4990 citiri
Dancila, despre comisarul european: Daca as aduce si un bebelus si am spune ca e propus de PSD, i se va gasi un defect
Foto: site Guvern (Arhiva)

Viorica Dancila si-a increderea ca Dan Nica are sanse mai mari sa ajunga comisar european, pentru ca se bucura si de sustinerea presedintelui Iohannis, si de cea a europarlamentarilor socialisti. In plus, premierul a acuzat opozitia ca se opune de dragul propriilor interese.

Invitata la Romania TV, Viorica Dancila a explicat ca a discutat despre Dan Nica cu presedintele Iohannis la inceput, cand a nominalizat-o si pe Rovana Plumb, iar presedintele a fost de acord cu nominalizarea ambilor social-democrati.

"Am vorbit cu dl presedinte cand i-am propus pe doamna Plumb si domnul Nica. Am avut acceptul domnului presedinte atunci cand am avut acele doua propuneri. Ceea ce sa intamplat pe urma este incalificabil, am vazut aceeasi lupta romano-roman, am vazut piedici puse candidatului Romaniei", a spus Dancila.

Intrebata daca mai discuta cu presedintele pentru formalizarea propunerii Dan Nica, sefa Guvernului a subliniat inca o data: "Am avut acceptul dl presedinte atunci cand am trimis cele doua propuneri", sustinand inca o data ca "respingerea Rovanei Plumb a fost un joc politic".

De asemenea, intrebata daca nu se asteapta ca si Dan Nica sa beneficieze de acelasi tratament, Viorica Dancila a raspuns: "Ma astept, dar Dan Nica are o sustinere puternica din partea grupului socialistilor. (...) Nu s-au asteptat, grupul nu va accepta ca si a doua oara un reprezentant al grupului sa fie respins".

Viorica Dancila a dat vina pe reprezentantii opozitiei pentru esecul Rovanei Plumb, cu toate ca au existat si eurodeputati socialisti care au votat impotriva ei in comisia JURI.

"Daca aducem si un bebelus si am spune ca e propus de PSD, i se va gasi un defect. Sunt interesele opozitiei. Am vazut declaratiile domnului Ludovic Orban si domnului Dacian Ciolos. Aceste atacuri sunt monitorizate de alte state membre. (...) Interesul lor nu e interes de tara", a mai spus ea.

In schimb, Viorica Dancila s-a laudat cu succesele guvernului sau, mentionand pe lista si faptul ca "am crescut valul de incredere pe plan extern".

Romania este singura tara care nu a trimis la Bruxelles o nominalizare pentru functia de comisar european care sa fie acceptata si sa treaca de audierile in comisii.

Dupa ce Rovana Plumb a fost respinsa in comisia JURI, PSD a decis sa il propuna pe Dan Nica, iar ca solutie de rezerva, in cazul in care presedinta CE Ursula von der Leyen insista sa fie o femeie pentru respectarea paritatii de gen, atunci va fi sustinuta Gabriela Ciot.

Joi s-a aflat ca secretarul de stat Gabriela Ciot a plagiat masiv in una dintre lucrarile sale.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Dancila comisar european Dan Nica, #Dancila Iohannis comisar european , #premier