Dancila: Cu Anca Alexandrescu exclus sa mai lucrez. Voi decide curand si in legatura cu Darius Valcov

Miercuri, 29 Mai 2019, ora 00:34
26292 citiri
Dancila: Cu Anca Alexandrescu exclus sa mai lucrez. Voi decide curand si in legatura cu Darius Valcov
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila, acum si presedinte interimar al PSD dupa ce Liviu Dragnea a ajuns la inchisoare, a anuntat ca o va demite din toate functiile detinute si la Guvern si la partid pe Anca Alexandrescu.

Dancila a fost intrebata, intr-o lunga conferinta sustinuta la finalului primului CEx din era post-Dragnea, daca va lucra in continuare cu oameni precum Anca Alexandrescu sau Darius Valcov, aproiati ai fostului sef PSD.

"Cu Anca Alxandrescu exclus. Este consilier onorific la Guvern, maine o voi elibera din functie. Si la partid la fel. Voi lua o decizie in curand legata si de Darius Valcov. Nu imi cereti sa va dau raspuns acum", a raspuns Viorica Dancila.

Pentru o lunga perioada de timp, Anca Alexandrescu aparea la orice iesire publica sau deplasare externa in spatele Vioricai Dancila. La inceputul lunii mai, insa, pe masura ce zvonurile despre o racire a relatiilor dintre premier si Liviu Dragnea erau tot mai dese, a venit si decizia lui Dancila de a o indeparta pe Alexandrescu de la Guvern.

S-a spus chiar de atunci ca aceasta va fi demisa din functia de consilier onorific, insa s-a insistat ca acest lucru se intampla pentru ca aceasta sa se poata concentra pe comunicarea PSD in campania electorala pentru alegerile europarlamentare.

Anca Alexandrescu a fost numita in Guvernul Dancila in februarie 2018. Alexandrescu este fosta sotie a lui Dan Andronic si a fost consiliera lui Liviu Dragnea, ocupandu-se direct de imaginea si comunicarea fostului liderul PSD.

Anca Alexandrescu s-a mai ocupat de comunicare si in guvernele Nastase si Ponta, dar si de fostul primar general Sorin Oprescu.

In timpul guvernarii Ponta, ea a raspuns de imaginea lui Liviu Dragnea, pe atunci ministru al Dezvoltarii.

In ce-l priveste pe Darius Valcov, fostul primar al Slatinei are o condamnare in prima instanta de 8 ani de inchisoare si a fost prezentat constant de Dragnea drept artizanul programului de guvernare. De altfel, de cate ori Guvernul a anuntat masuri fiscale controversate, Darius Valcov a fost cel care a iesit la declaratii de la tribuna Guverului, ministrul de Finante Eugen Teodorovici rezumandu-se la a lansa replici zeflemitoare la adresa jurnalistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Dancila demite Anca Alexandrescu PSD Guvern, #Dacila demite Valcov Guvern , #guvern