Dancila, acuzata ca are bani pentru spitalele regionale si nu-i foloseste: "Un sabotaj la nivelul Romaniei"

Duminica, 04 Noiembrie 2018, ora 19:18
4425 citiri
Dancila, acuzata ca are bani pentru spitalele regionale si nu-i foloseste: "Un sabotaj la nivelul Romaniei"
Foto: Arhiva Ziare.com

Eurodeputatul PNL Daniel Buda solicita premierului Viorica Dancila sa spuna public stadiul studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale de urgenta. Buda o avertizeaza pe Dancila sa fie atenta ce face, deoarece are bani europeni pe masa si nu-i foloseste.

Daniel Buda, care este si liderul PNL Cluj, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca finalizarea spitalului regional de urgenta de la Cluj este pusa grav in pericol de "incapacitatea Guvernului PSD - ALDE" de a intelege importanta unui astfel de obiectiv finantat din fonduri eurpene.

"Avem certitudini ca finalizarea spitalului regional de urgenta de la Cluj este pusa grav in pericol de incapacitatea Guvernului PSD - ALDE de a intelege importanta unui astfel de obiectiv finantat din fonduri europene. Ii solicit public premierului Viorica Dancila si ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, sa explice care este stadiul studiilor de fezabilitatea pentru cele trei spitale regionale de la Cluj, Iasi si Craiova si sa nu faca niciun gest care sa pericliteze accesarea fondurilor europene.

Dancila trebuie sa fie foarte atenta ce face, sa ai bani pe masa si sa nu-i folosesti intra in competenta altor institutii nationale, cine are urechi sa auda. (...) Va veni un moment in Romania in care formele de raspundere vor interveni si cand nu folosesti bani europeni. Cineva va intreba, 'tu, prim-ministru, de ce nu ai facut nimic daca aveai pe gratis bani europeni'? Cred ca este un sabotaj la nivelul Romaniei, e vorba de sanatatea oamenilor", a spus Buda.

Potrivit acestuia, actualii guvernati nu vor sa foloseasca banii europeni pentru cele trei spitale regionale de urgenta deoarece acestia "nu pot fi furati" si prefera sa faca orice alt proiect prin care "sa fure, probabil, intre 15 - 30%".

Eurodeputatul PNL a anuntat ca liberalii clujeni vor incepe o campanie publica de strangere de semnaturi pentru sustinerea realizarii spitalului regional de la Cluj din fonduri europene in acest exercitiu financiar european, nu mai tarziu.

"Voi cere in BPN al PNL ca o astfel de campanie sa fie facuta la nivel regional si sa fie sustinuta de PNL si la nivel national pentru toate cele spitale regionale de urgenta. Ne miram de ce ne pleaca medicii din tara in state unde exista infrastructura medicala adecvata. (...) Este inadminisil sa avem o dezbatere publica privind oportunitatea acestor obiective in Rominia din fonduri europene, ca ar fi mai scumpe decat daca s-ar face in parteneriat public privat. Nu pot sa inteleg ce fac cei de la PSD, Corina Cretu se bate pentru Romania, iar tara noastra este data ca exemplu negativ de neabsorbtie a fondurilor europene", a conchis Daniel Buda.

Vicepresedintele Consililui Judetean Cluj, Marius Manzat, a declarat, la randul sau, in aceeasi conferinta de presa, ca institutia pe care o reprezinta a realizat toate cerintele solicitate, amplasamentul din comuna Floresti pentru spitalul regional de urgenta Cluj, de 14,4 hectare, fiind pregatit cu retele utilitare.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Daniel Buda Dancila spitale regionale, #Dancila bani spitale regionale , #premier