Ciolos spune ca Dancila face o vizita privata in SUA: Echipa ei se straduieste sa-i dea un caracter cat de cat oficial

Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 09:51
5233 citiri
Ciolos spune ca Dancila face o vizita privata in SUA: Echipa ei se straduieste sa-i dea un caracter cat de cat oficial
Foto: Arhiva Ziare.com

Dacian Ciolos, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, sustine ca vizita premierului Viorica Dancila in Statele Unite este una privata. "Echipa de consilieri a prim-ministrului se straduieste din rasputeri sa ii dea un caracter cat de cat oficial", comenteaza fostul premier.

Ciolos arata ca nu exista o agenda a vizitei asumata de Guvern, iar informatii despre intalnirile premierului cu oficiali americani apar pe masura ce consilierii sai "mai reusesc sa-i aranjeze pe ultima suta de metri" o intalnire.

"Doamna candidat la presedintie Viorica Dancila face o vizita in SUA. O vizita privata, de campanie, careia echipa de consilieri a prim-ministrului se straduieste din rasputeri sa ii dea un caracter cat de cat oficial.

Ce stim pana acum stim din presa, nu exista o agenda a vizitei asumata de Guvern si comunicata ca atare. Citim o stire ici, cum ca prim-ministrul Romaniei s-a vazut cu primarul orasului Jersey, alta colo, cum ca a asistat la semnarea unui acord de imprumut intre Romania si Banca Mondiala (de semnat, l-a semnat ministrul Teodorovici).

Iar stirile despre intalnirile Vioricai Dancila apar pe parcurs, in functie de ce mai reusesc sa-i aranjeze pe ultima suta de metri consilierii.

Inainte de traversarea Atlanticului, am aflat - evident, tot din presa - ca scopul vizitei prim-ministrului in SUA ar fi fost intalnirea cu oameni de afaceri din Statele Unite, organizata de Camera de Comert Romano-Americana. Ceva in genul intalnirii organizate de Comitetul Americano-Israelian pentru Politici Publice, pe care aceeasi neobosita excursionista peste Ocean a avut-o in luna martie 2019.

Reamintesc opiniei publice ca, atunci, prim-ministrul Dancila a promis ca va muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, starnind supararea mai multor tari arabe, dar si pe a Israelului, pentru ca a facut promisiuni false", a scris Dacian Ciolos pe contul sau de Faceook.

In conditiile in care au aparut informatii potrivit carora sefa PSD ar urma sa se vada cu vicepresedintele american Mike Pence, Ciolos atrage atentia ca o astfel de intrevedere trebuia anuntata oficial.

Astfel, liderul PLUS subliniaza ca Dancila "nu a fost invitata in SUA in calitatea sa de prim-ministru, ci si-a facut de drum ca persoana privata".

"Revenind la vizita de acum, site-urile de stiri ne spun, pe surse de aceasta data, ca Viorica Dancila va avea si o intalnire cu vicepresedintele SUA, Mike Pence. Intalnirea cu vicepresedintele Pence este o chestiune extrem de importanta si este ciudat sa o aflam pe surse si nu oficial. Dar aceasta este o consecinta a caracterului vizitei doamnei Dancila in America.

Sefa PSD nu a fost invitata in SUA in calitatea sa de prim-ministru, ci si-a facut de drum ca persoana privata. Mai concret, a decis sa plece in America in campanie electorala. Si, ca sa isi justifice lipsa nemotivata de la serviciu, i-a pus pe cei din echipa sa sa-i caute o explicatie care sa dea bine in ochii contribuabilului roman.

Insa ceea ce mi se pare cel mai grav e ca doamna Dancila nu intelege ca, atata timp cat este prim-ministru in functie, chiar daca unul care guverneaza catastrofal, nu poate avea vizite electorale in strainatate fara sa angajeze si Guvernul Romaniei. Toate declaratiile pe care le face pe acolo pe unde umbla sunt inregistrate ca pozitii ale prim-ministrului tarii noastre.

Iar declaratiile ei din SUA din luna martie ne-au aratat ca Viorica Dancila se joaca periculos cu credibilitatea Romaniei", se mai arata in postare.

Amintim ca premierul Viorica Dancila se afla in aceasta saptamana, intr-o vizita in Statele Unite ale Americii.

Iata detalii:

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ciolos vizita Dancila SUA , #premier