Cancelarul Austriei vrea sa discute cu Dancila despre grijile privind statul de drept si abordarea investitorilor straini

Vineri, 21 Decembrie 2018, ora 17:14
3947 citiri
Cancelarul Austriei vrea sa discute cu Dancila despre grijile privind statul de drept si abordarea investitorilor straini
Foto: captura video Privesc.eu

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, s-a intalnit vineri cu premierul Viorica Dancila cu ocazia preluarii de catre Romania, simbolic, cu 10 zile inainte de termenul efectiv, a presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

La finalul intalnirii, Kurz a precizat ca presedintia Austriei a fost de succes si i-a spus Vioricai Dancila ca spera ca Romania sa continue munca inceputa de tara sa.

Mai mult, a subliniat ca isi doreste sa discute in continuare despre grijile in ceea ce priveste statul de drept si abordarea investitorilor internationali.

"Pe parcursul presedintiei noastre am reusit sa realizam foarte multe dialoguri, au fost abordate multe tematici, presedintia a fost una de succes. Dorim toate cele bune presedintiei romane si sa continue munca inceputa de noi. Vorbim despre Brexit, negocierile in ceea ce priveste cadrul financiar multi anual.

Avem posibilitatea sa discutam despre grijile noastre in ceea ce priveste statul de drept si abordarea investitorilor internationali . Speram ca si in ceea ce priveste aceste domenii tematice vom reusi sa avem un schimb bun si sa ramanem in relatii la fel de bune", a declarat cancelarul Austriei.

Anterior, intr-o declaratie comuna cu seful statului roman, Kurz l-a laudat pe Iohannis pentru ca vegheaza si reactioneaza ca in Romania sa fie respectate democratia si statul de drept.

"Predau presedintia, va doresc toate cele bune, sunt fericit de cooperarea intensa si frumoasa. Vreau sa-ti multumesc ca in calitate de presedinte intotdeauna ai avut grija de democratie, de statul de drept, e ceva important", i-a spus Kurz lui Iohannis in conferinta comuna.

Dancila nu a spus nimic despre avertismentul cancelarului Austriei cu privire la Ordonanta Teodorovici

In ceea ce priveste discursul Vioricai Dancila, premierul a multumit Austriei si a spus, din nou, ca Romania e pregatita sa faca fata presedintiei Consiliului UE.

Totodata, Dancila a afirmat ca a discutat cu cancelarul Austriei despre migratie, terorism si Brexit si a laudat buna cooperare dintre ministerele din Romania si cele din Austria. Potrivit acesteia, cea mai buna relatie este cea dintre Ministerul de Finante roman si cel austriac.

Insa premierul roman nu a spus nimic despre avertismentul cancelarului austriac in ceea ce priveste Ordonanta Teodorovici.

Sebastian Kurz a tras vineri, la Bucuresti, un semnal de alarma in ce priveste potentialele efecte pe care le-ar avea, in cazul in care va fi adoptata, ordonanta de urgenta cu noi taxe si masuri financiare anuntata de ministrul de Finante Eugen Teodorovici.

"Ca sa fiu cinstit, nu-mi fac griji pentru firmele austriece, pentru ca stiu ce firme au investit aici in Romania. Sunt firme mari, cum ar fi OMV sau Erste, care lucreaza in multe state. Romania e o parte mica a activitatii lor. Ar putea sa-si stranga lucrurile si sa plece.

Daca e sa-mi fac griji, mi-as face pentru mediul economic romanesc, pentru Romania ca mediu de investitii. Inteleg ca lucrurile au evoluat la Bursa, s-au retras investitori, asta inseamna si pierderea de locuri de munca. Stabilirea impozitelor influenteaza si preturile la consumator.

Eu zic ca, daca cineva vrea sa se gandeacsa la binele economiei, ar trebui ca ei sa se gandeasca la masuri care nu doar suna bine, ci sa fie eficiente. Adica sa nu se ajunga la finalul zilei ca oamenii sa nu-si mai permita lucruri sau ca s-au pierdut locuri de munca, pentru ca niste investitiori si-au strans lucrurile si au plecat", a spus Sebastian Kurz, intr-o conferinta comuna cu Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Sebastian Kurz Viorica Dancila, #Sebastian Kurz stat drept Romania , #premier