Amenintarea cu lipsa de cvorum - o sfidare

Duminica, 03 Noiembrie 2019, ora 08:18
10032 citiri
Amenintarea cu lipsa de cvorum - o sfidare

In disperare de cauza, speriata de declaratiile domnului Orban, care spera sa obtina luni votul de investitura, si simtind ca la asa ceva l-ar putea ajuta membri ai PSD, Viorica Dancila ii ameninta pe acestia, ca de obicei, cu excluderea din partid.

Pe cine ameninta Dancila? Pe parlamentari, pe cei alesi de electorat, asezati in bancile inaltului for ca sa voteze acolo asa cum ii indeamna pe ei propria constiinta, nu asa cum ii indeamna o neavenita. Caci o fi mare Viorica Dancila in partid, o fi mare in campania electorala, o fi uriasa in CEX, dar in Parlament este un nimeni. Nu este parlamentara.

In opinia mea, orice imixtiune a ei in treburile Parlamentului constituie un abuz si orice presiune asupra parlamentarilor pentru a-i determina sa voteze intr-un fel sau altul, sa se prezinte la vot sau sa nu se prezinte, sa ajute la formarea cvorumului sau sa impiedice, reprezinta o samavolnicie.

Faptul ca un partid a ales-o pe dansa sa-i conduca destinele nu-i da dreptul sa preseze asupra celor alesi de intregul popor si sa le impuna propria ei vointa, sub pretext ca asta ar fi chiar vointa partidului.

Vointa partidului este cea a membrilor lui, iar daca unii membri au o opinie diferita decat a altora, concluzia nu este ca in partid ar fi o opinie unitara si cu atat mai putin ca aceasta ar coincide cu a Vioricai. Concluzia este ca opiniile sunt divizate si ca nimeni, nici macar Viorica Dancila, nu este indreptatit sa prezinte propria optiune, ca si cum ar vorbi in numele tuturor.

Nici daca ar fi fost membru al Parlamentului nu i-ar fi fost permis dnei Dancila sa ameninte cumva vreun coleg paramentar cu sanctiuni in cazul cand nu-i convine cum voteaza el sau cum participa la constituirea cvorumului.

Agentiile de presa informeaza despre Viorica Dancila ca, aflata sambata in campanie prin judetul Arad, s-a apucat sa prezica faptul ca PSD nu va fi prezent in sala luni, cand se va vota Guvernul. De unde stie dansa ca nu va fi prezent? Pentru ca asa le-a impus tuturor, sub amenintarea sanctiunilor.

Ramai uluit cand auzi cum preseaza cu nerusinare asupra colegilor: "Bineinteles ca sunt si tradatori si i-am vazut, dar cum vor merge la vot, a doua zi sa mearga in partidul-foarfece si sa nu mai fie alaturi de PSD, pentru ca e clar ca nu au niciun atasament fata de acest partid si nu vor sa ia decizii pentru oameni".

Este o amenintare pe fata, un santaj: "daca nu faci asa cum iti spun eu, atunci iata ce patesti".

Nici macar nu tine seama ca este deja demisa, ca situatia ei de premier interimar este de scurta durata, ca puterile ei in stat sunt limitate la simple acte administrative.

Isi permite sa prejudicieze bunul mers al tarii si, ca sa-si mai pastreze cateva zile, saptamani sau luni fotoliul din palatul Victoria, numai ca sa mai poata imparti ceva functii la prieteni, ceva fonduri pentru cei carora le-a promis (ca si cum ar da de la ea) si sa poata perora cuvinte inveninate la adresa Opozitiei si a Presedintelui, de la inaltul pupitru al Guvernului. Ce mizerie!

O doare-n cot de ce se poate intampla oricand intr-o tara neguvernata, sau guvernata interimar. Iertati-mi expresia deloc academica, dar i se rupe. Am mai spus-o: non-guvernarea este cel mai bun prilej pentru vreo grupare terorista sa-si puna in aplicare planuri criminale si capabile sa loveasca interesele tarii si vietile oamenilor, pe care Viorica Dancila pretinde ca-i apara.

In naivitatea ei dovedita, Viorica noastra nici nu-si da seama cat de ridicola s-ar pune in fata unor foruri internationale, cerandu-le sprijinul, dupa ce s-a facut da ras ca Pacala in SUA sau ca Bula la Tel Aviv (Tela Viv, vorba fostei ei prietene din PE).

Cine ar mai lua-o in serios, cine ar discuta si cine ar raspunde macar la telefon unui premier interimar, care se tine cu unghiile de scaun, desi Parlamentul l-a demis cu subiect si predicat.

Fara indoiala, am vorbit de un caz extrem, dar nu lipsesc pericolele majore pentru tara noastra.

Seismologii confirma din cand in cand ca undeva dedesubt, pe sub Vrancea, ticaie o bomba cu ceas, al carei program nu-l cunoaste nimeni. Oricand poate face bum! Cum s-ar descurca interimara Viorica Dancila, in fata unui seism major?

Cine l-a trait pe cel din '77 isi aduce aminte ca atunci guvernarea era in mana lui Ceausescu, care, cu toate metehnele lui, a stiut sa paraseasca brusc o festivitate, acolo unde se afla in acea seara, sa ia avionul spre Bucuresti si sa adopte masuri energice - atat cat se pricepea el. A reusit sa stapaneasca haosul, nu prin pricepere, ci numai prin autoritatea sa, pentru ca nu era interimar.

Ar fi in stare sa stapaneasca invitabilul haos interimara Dancila, intampinata numai cu huiduieli pe acolo pe unde se duce, pusa sub semnul intrebarii de politicienii zilei si chiar demisa de parlamentari? Ce autoritate ar avea in situatiile grave o persoana lasata pe scaun numai pentru "treburile curente"?

Viorica Dancila n-a stiut sa gestioneze situatii dificile nici in perioada cand nu fusese inca demisa: acel 10 august 2018 a ramas o mare pata pe obrazul guvernarii, oribilele crime de la Caracal iti fac lehamite sa auzi de guvernare, destituirea cu intarziere a ministrului Carmen Dan suna a cumetrie.

Reasezarea la loc de cinste a lui Melescanu imediat dupa ce fusese matrasit sugereaza ca PSD isi bate joc de noi toti, iar refuzul Vioricai Dancila de a pleca de pe scanul unde nu mai are ce cauta da semnalul suprem de sfidare a noastra, a tuturor.

Da, PSD ne sfideaza, Viorica Dancila ne sfideaza, Fifor, Orlando si ceilalti din camarila, plus adunatura numita CEX ne sfideaza.

Ma simt sfidat si atunci cand o vad pe Viorica Dancila jucand ping-pong, parcurgand cu bicicleta un drum neterminat si declarat autostrada, cand vorbeste limba engleza asa cum o vorbeste ea, cand nu vorbeste engleza acuzandu-i pe poligloti ca-si tradeaza tara la Bruxelles si cand isi ameninta colegii ca-i da afara din partid, daca se duc la sedinta de validare a noului Guvern, acolo unde au fost chemati conform Constituiei.

Dar, mai ales, ma simt sfidat atunci cand inca o mai vad pe Dancila la televizor, semn ca tot n-a plecat de acolo, desi a fost alungata cu acte in regula.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viorica Dancila denisa, #Viorica Dancila destituita, #Viorica Dancila prim minisru intrimar , #premier