Vasile Dîncu respinge ideea că PSD a pus la cale cu Iohannis noua alianță cu PNL. „Nu ne-am gândit la aşa ceva. Şi pe noi ne-a surprins”

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 11:02 1912 citiri
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD FOTO Facebook/ Vasile Dîncu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a declarat că afirmaţia fostului lider PNL Ludovic Orban potrivit căreia strategia de colaborare dintre liberali şi social-democraţi era de mult pusă la cale de preşedintele Klaus Iohannis, este “o fantezie”. El a precizat că Orban, aflat într-o nouă carieră politică găseşte tot felul de explicaţii.

Dîncu a fost întrebat, luni seara, 15 noiembrie, la Profit News, ce părere are despre afirmaţia fostului preşedintele PNL, Ludovic Orban, conform căreia strategia de colaborare cu PSD era de mult pusă la cale de preşedintele Klaus Iohannis pentru ca el să devină premier, iar social-democraţii să aibă preşedintele după alegerile din 2024.

Este o fantezie. Sigur că domnul Ludovic Orban, acum într-o nouă carieră politică, făcând un refresh politic, găseşte tot felul de explicaţii. Ajunge să ne gândim cum s-a comportat domnul Iohannis cu PSD în această perioadă. Dacă s-ar fi gândit vreodată că ar trebui să facă sau să aprobe la un moment un guvern PSD cu PNL, cred că ar fi avut un alt discurs timp de şapte ani. Într-un fel sau altul, îi va fi destul de dificil să accepte această situaţie sau cred că apare ca un soi de inconsecvenţă. Este o fantezie.

Nu ne-am gândit la aşa ceva. Şi pe noi ne-a surprins că s-a rupt această alianţă (n.r. PNL - USR) înainte de a se naşte pentru că a durat doar nouă luni şi nu a apucat să se nască cu adevărat”, a precizat Dîncu.

Orban, acuzații la adresa lui Iohannis

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, consideră că preşedintele Klaus Iohannis este autorul moral a întregii crize politice din România, începând din data de 1 iunie, când Florin Cîţu a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL. Orban mai este de părere că întregul scandal, precum şi alianţa cu PSD se datorează dorinţei lui Klaus Iohannis de a ajunge premier după anul 2024. De asemenea, Orban vorbeşte despre un tandem - Mircea Geoană preşedinte, Klaus Iohannis premier, după scenariul din 2009.

"Da, este autorul moral a tot ce s-a întâmplat în România, după data de 1 iunie, de când şi-a anunţat Cîţu candidatura. Cîţu nu ar fi candidat, dacă nu i-ar fi cerut Iohannis să candideze, hai să fim cinstiţi (...) Tot ce s-a întâmplat în România, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, dar mai ales ce s-a întâmplat după 1 iunie, se datorează dorinţei lui Iohannis de a fi premier, după anul 2024. Da, nu vrea să se pensioneze domnul Iohannis", a declarat Ludovic Orban, duminică, la Prima TV.

Întrebat dacă crede că, după 2024, ar fi posibil ca Mircea Geoană să devină preşedinte al României, iar Klaus Iohannis premier, Orban a afirmat: "Da. Acum să vă explic de ce a ales Iohannis PSD. În primul rând că a mai fost o dată în poziţia asta. În 2009 (...) înţelegerea a fost Geoană preşedinte şi Klaus Iohannis premier din partea PNL. Deci nu este ceva nou, Iohannis nu are prea multă imaginaţie şi el a trăit chestiunea. De ce a ales PSD? Din mai multe motive. Practic, ca să iasă proiectul ăsta al lui Iohannis, premier în 2024".

Fostul lider liberal susţine că planul lui Klaus Iohannis este să aibă controlul asupra PNL pentru a-şi putea îndeplini obiectivul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News