Vasile Dîncu, chemat de premierul Ciucă la Guvern. Concluziile discuției SURSE

Luni, 17 Octombrie 2022, ora 11:24
4245 citiri
Vasile Dîncu, chemat de premierul Ciucă la Guvern. Concluziile discuției SURSE
Ministrul Apărării Vasile Dîncu a fost chemat la discuții de premierul Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a discutat luni, 17 octombrie, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă în contextul declarațiilor controversate făcute de Dîncu.

UPDATE Conform unor surse politice, Vasile Dîncu nu va fi revocat din funcția de ministru al Apărării după discuția de luni cu Ciucă.

Vasile Dîncu a ajuns luni dimineață la Guvern, fiind invitat încă de zilele trecute de către premierul Nicolae Ciucă pentru o discuție ca urmare a declarațiilor controversate privind negocierile cu Rusia făcute de către ministru. Acesta afirmații au fost criticate săptămâna trecută de către președintele Klaus Iohannis, dar și de către liderul PSD Marcel Ciolacu.

”Când ești ministru al Apărării, nu mai ai crezuri, ai o politică a statului român. Repet, președintele având atribuții. Primul ministru trebuie să avem o discuție în coaliție. Nu e cazul să avem păreri personale și crezuri într-o perioadă de conflict”, a spus Ciolacu într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

De cealaltă parte, Dîncu a declarat săptămâna trecută că toate reacțiile împotriva sa sunt o „montură USR-istă”.

„E o montură useristă. Liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspundă mai ales așa”, a declarat Dîncu.

Totodată, acesta din urmă a adăugat că va sta de vorba cu premierul, așa cum a cerut acesta.

„O să discut. Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO despre calea diplomatică care nu este niciodată o cale care să fie dată la o parte. Este singura posilibate, diplomația, de a opri violențele și conflictul. Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă, aceea de a lupta până la capăt. Iar noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă. Nu înțeleg de ce această montură s-a făcut la București și s-a pus în această cheie, încât președintele și premierul au răspuns. Sigur că vom avea discuții”, a notat Dîncu.

Săptămâna aceasta ministrul are programată și o vizită în Georgia, care ar putea fi amânată dacă acesta demisionează.

În paralel, Dîncu este invitat luni în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea de la „Ora Guvernului” pentru a da explicaţii în legătură cu declaraţiile cu privire la războiul din Ucraina.

Afirmația controversată a ministrului:

„Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Dîncu, la Prima TV, pe 8 octombrie.

Atac direct la adresa lui Vasile Dîncu. "La vârful politicii trebuie aleși oameni slabi, oameni corupți, oameni proști"
Atac direct la adresa lui Vasile Dîncu. "La vârful politicii trebuie aleși oameni slabi, oameni corupți, oameni proști"
Fost parlamentar și președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, crede că Vasile Dîncu, eminența cenușie a PSD, e un om care n-a făcut nimic. Cel poreclit Corleone...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#vasile dincu, #ministrul apararii, #revocare ministru, #premierul nicolae ciuca, #ministru psd , #Stiri Vasile Dincu