Vasile Dîncu acuză o neglijență a americanilor în cazul furtului de combustibil de la baza Mihail Kogălniceanu: ”Nu era atât de cunoscută cultura noastră”

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 22:45 5340 citiri
Vasile Dîncu, ministru al Apărării FOTO Facebook / Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit vineri, 10 decembrie, despre dosarul privind furtul de combustibil de două milioane de dolari de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Acesta consideră că a fost vorba și despre o ”neglijență” a americanilor, mai ales că nu erau ”obișnuiți” cu ”cultura noastră” în materie de furt.

”Era vorba de un punct de alimentare undeva plasat în afara bazei militare americane. Era o neglijență, să zicem, pentru că poate nu era atât de cunoscută cultura noastră”, a declarat ministrul Apărării vineri seară, la Digi24, potrivit Gândul.

Întrebat dacă ”cultura noastră” nu ar putea ”opera” și în bazele militare românești, Dîncu a afirmat: ”Nu cred, pentru că noi ne-am restrâns armata României. Chiar dacă are multe cazărmi dezafectate, activitatea s-a restrâns în zone care sunt bine păzite. Cred că acolo a fost un accident. Nu pot să îmi închipui cum s-a petrecut asta”.

Potrivit DIICOT, șapte români au furat sistematic, patru ani, din rezervele de combustibil destinate generatoarelor americane, în special motorină, din baza militară și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News