Ce face ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în timp ce se zvonește că va fi demis. „Aici nu se aude vocea idioților”

Sambata, 15 Octombrie 2022, ora 19:18
4857 citiri
Ce face ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în timp ce se zvonește că va fi demis. „Aici nu se aude vocea idioților”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu FOTO Facebbok/ Vasile Sebastian Dancu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a transmis, într-o postare pe Facebook, că a ajuns, în orele rămase libere până la îmbarcarea în avion, într-o librărie, unde ”nu se aude vocea idioţilor”.

”A sta aici este o adevărată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proştilor şi nici şoaptele mieroase ale ticăloşilor nu pătrund până aici (...) Aici e un paradis ascuns şi niciodată nu vor înţelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există şi nu contează”, susţine el. Dîncu adaugă că ”prietenii tăcuţi din rafturi niciodată nu trădează şi nu mint”.

”Paradisul ascuns din mijlocul oraşului. După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altădată mi-am petrecut multe ore şi zile: libraria Filigranes. De câteva luni parcă am uitat că aceste paradisuri mai există pe lume. Aici este cu totul altă lume şi o linişte incredibilă. Aici nu se aude vocea idioţilor, liniştea este întreruptă doar rareori de foşnetul moale al paginilor. Aici cărţile te asteaptă cuminţi, aliniate ca soldaţii în formaţie. A sta aici este o adevărată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proştilor şi nici şoaptele mieroase ale ticăloşilor nu pătrund până aici”, a afrimat Dîncu, sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook.

El a continuat făcând referire la ”mediocri”, ”cretini” şi ”impostori”.

”De aici îţi poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puţinătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iţi dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din cărţi ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înţelege niciodată cum dincolo de nişte amărâte de coperţi de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să ştie niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar în care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns şi niciodată nu vor înţelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există şi nu contează. Aici mediocrii şi impostorii nu se vor întâlni niciodată cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzaţi de idee, ei nu vor avea niciodată cetăţenie aici, nici statut de refugiat. În fine, prietenii tăcuţi din rafturi niciodată nu trădează şi nu mint. Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului şi tăcerii!”, a conchis Dîncu.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a reacționat joi după-amiază, 13 octombrie, în urma informațiilor din presă conform cărora premierul Nicolae Ciucă ar urma să-i ceară demisia din cauza afirmațiilor sale legate de războiul din Ucraina.

El a declarat, într-o intervenție telefonică la TVR INFO, că mai mulți lideri NATO au făcut apel la Rusia să revină la masa negocierilor. Dîncu participă joi, 13 octombrie, la o reuniune NATO care are loc la Bruxelles.

”O să discut (cu premierul n.r.). Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO - despre calea diplomatică, care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura posibilitate - diplomația - de a opri violențele și conflictul.

Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă - aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă”, a declarat Vasile Dîncu.

Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învăţătoarea din Constanţa înregistrată când jigneşte copiii, pe care îi face urâţi, tâmpiţi sau nesimţiţi, și-a dat demisia. Poliția a început o anchetă pentru purtare...
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Preşedintele Organizaţiei Forţa Dreptei Sălaj, Sorin-Alin Pop, a demisionat din partid, împreună cu secretarul general Puşcaş Florin Mihai şi alţi 342 de membri, motivul constituindu-l...
#vasile dincu, #vasile dincu ministru, #demisie, #librarie , #Stiri Vasile Dincu