Vasile Dîncu consideră că a fi parlamentar nu e o profesie: ”Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz”

Vineri, 06 Mai 2022, ora 22:30
2831 citiri
Vasile Dîncu consideră că a fi parlamentar nu e o profesie: ”Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz”
Ministrul Apărării FOTO / Facebook Vasile Dîncu

Preşedintele Consiliului Naţional al SD, Vasile Dîncu, este de părere că nu toţi parlamentarii care au votat legea prin care pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor erau desfiinţate au fost "sinceri" atunci când au dat acest vot, el invocând "presiunea" din partea electoratului pentru ca aleşii să facă acest demers.

Dîncu afirmă că a fi parlamentar nu este o profesie, că nu e de acord cu pensiile speciale pentru această categorie şi adaugă că preşedintele partidului i-a spus PSD va pune din nou în discuţie un proiect de lege pe acelaşi subiect.

"Şi eu m-am întrebat, de atunci, şi chiar dacă am fost printre cei care au votat şi am această credinţă că nu trebuie parlamentarii să aibă drepturi speciale, pentru că ceilalţi oameni care lucrează în condiţii mult mai grele, în fabrici, în mine sau în alte locuri, nu au pensii speciale, au pensii pentru ceea ce au muncit. Apoi, meseria de parlamentar nu este o profesie care, să spunem, să fie o profesie care să merite un statut special. În mod normal, reprezinţi acolo nişte oameni dintr-o circumscripţie, nu trebuie să te bazezi pe asta în întreaga ta viaţă. Aş putea să spun: să ne întrebăm câtă sinceritate a fost – a fost atunci aproape unanimitate – câtă sinceritate a fost la cei care au votat şi câtă presiune din partea electoratului, din partea presei ş.a.m.d.? Eu nu cred că toată lumea a fost sinceră când a votat asta", a afirmat Vasile Dîncu, vineri seară, la Digi 24, întrebat dacă parlamentarii vor găsi soluţii pentru ca legea declarată neconstituţională să fie modificată astfel încât să intre, în cele din urmă, în vigoare.

Potrivit acestuia, "Curtea Constituţională, din nefericire, în multe situaţii, cumulează defectele politicii şi defectele justiţiei din România".

"Pentru că justiţia, din nefericire, în România, îşi face singură dreptate, îşi votează pensii, îşi votează salariile, nu ai ce să faci pentru că e cunoscută butada, cred că din Doistoievski: cine-i păzeşte pe paznici? Justiţia la noi îşi face dreptate singură, evident că noi trebuie să respectăm asta. Dar în acest moment cred că există o soluţie foarte simplă şi Parlamentul şi partidele se va vedea dacă au fost sinceri atunci şi vor promova acum un noi proiect de lege, în aceleaşi condiţii, respectându-se timpul de gândire, sau alte lucruri care vor fi, probabil, imputate de Curtea Constituţională. Cred că este foarte simplu: PSD o să pună din nou această lege, probabil – asta mi-a spus preşedintele partidului – şi o vom face să fie regulamentară, ca să spun aşa. Deci se va vedea dacă într-adevăr parlamentarii sunt consecvenţi în ceea ce au hotărât atunci. Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz”, a adăugat Dîncu.

Vasile Dîncu a comentat şi situaţia legată de faptul că legea a fost declarată neconstituţională la peste un an de la adoptarea ei, el arătând că "nu funcţionează cum ar trebui instituţiile din România".

"Eu cred că aceasta este o dovadă că nu există, în interiorul clasei politice, o anumită conştiinţă a priorităţilor pe care le are naţiunea la un moment dat. Şi foarte multe lucruri care au o aparenţă democratică, de exemplu, la un moment dat, printr-o decizie, nu constituie cu adevărat voinţa politică a partidelor şi a celor care sunt acolo. Pentru că altfel, în mod normal ar trebui ca, existând anumite priorităţi, partidele trimiţându-şi în Curtea Constituţională, acolo, trimiţându-ţi oamenii, ar trebui să existe un consens în acest lucru. Dacă aceste decizii se iau la Parlament sunt raţionale, au fost votate de toată lumea, nu ar trebui să mai existe discuţii pe această temă, sau dacă există, să existe imediat”, a susţinut Vasile Dîncu.

Curtea Constituţională a admis, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate, au precizat surse din cadrul CCR pentru News.ro.

USR a depus un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. USR invită PSD, PNL şi orice altă formaţiune care pretinde că doreşte echitate între pensionarii români să susţină proiectul, anunţă formaţiunea într-un comunicat.

Proiectul prevede desfiinţarea pentru viitor a pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar stabileşte şi că, de la data intrării ei în vigoare, încetează plata pensiilor speciale în plată.

PNL a transmis, vineri, că nu este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Liberalii precizează că poziţia partidului este fermă: susţinem revenirea pensiilor la principiul contributivităţii.

Atac direct la adresa lui Vasile Dîncu. "La vârful politicii trebuie aleși oameni slabi, oameni corupți, oameni proști"
Atac direct la adresa lui Vasile Dîncu. "La vârful politicii trebuie aleși oameni slabi, oameni corupți, oameni proști"
Fost parlamentar și președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, crede că Vasile Dîncu, eminența cenușie a PSD, e un om care n-a făcut nimic. Cel poreclit Corleone...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#vasile dincu, #Vasile Dincu PSD, #pensii speciale, #pensii speciale parlamentari , #Stiri Vasile Dincu