Vasile Dancu s-a razgandit: Acum spune ca ar ramane in Guvern si dupa alegeri

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 13:39
5352 citiri
Vasile Dancu s-a razgandit: Acum spune ca ar ramane in Guvern si dupa alegeri
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepremierul Vasile Dancu a dat de inteles ca ar fi dispus sa ramana in Guvern si dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Intr-un interviu acordat Bloomberg joi, la Bucuresti, Dincu a sugerat ca ar accepta o pozitie in viitorul Guvern, insa doar daca s-ar putea baza pe o majoritate in Parlament si pe sustinerea presedintelui Klaus Iohannis pentru promovarea unui plan de dezvoltare a infrastructurii, educatiei si sanatatii.

"Exista posibilitatea sa accept sa raman in Guvern, dar nu fara conditii. Ar trebui sa existe o forta politica puternica in spatele unui guvern care isi ia angajamentul pentru schimbare rapida in Romania. O oferta de reconstructie cu un program de dezvoltare nationala la baza", a precizat Vasile Dancu.

Aceasta este o schimbare la 180 de grade pentru vicepremierul, care declara in luna decembrie a anului trecut, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca, dupa ce i se va incheia mandatul in Guvernul Ciolos, are proiecte personale fara nicio legatura cu politica.

"Nu vreau sa mai fac politica dupa acest mandat. Vreau sa fac cu totul altceva. Vreau sa ma dedic activitatii de profesor, sa scriu, am vreo cateva carti la a caror finisare lucram, de aceea, mi-a fost foarte greu sa renunt si sa vin la Guvern. Stiu ca nimeni nu ma crede cand spun asta, dar nu m-am hotarat usor sa vin aici. Si nu vreau sa permanentizez prezenta mea la putere si in Guvernul Romaniei", ne-a spus ministrul anul trecut.

Pana in acest moment, nimeni nu si-a anuntat oficial intentia de a ocupa functia de premier al Romaniei, insa actualul prim-ministru Dacian Ciolos a lasat o portita deschisa.

Ciolos a reiterat, joi seara, decizia de a nu candida la alegerile parlamentare, dar a anuntat ca in perioada urmatoare va lansa impreuna cu mai multi membri ai echipei sale o "platforma" de principii, valori si proiecte pentru dezvoltarea Romaniei, pe care o va propune spre dezbatere partidelor aflate in campanie.

Anuntul a fost facut in conditiile in care PNL si USR s-au aratat interesate sa il mentina pe Dacian Ciolos in functia de premier si dupa alegerile parlamentare.

In ceea ce priveste sustinerea aratata de cele doua partide, premierul a spus ca trebuie mai intai "mers la alegeri cu un program de guvernare" si apoi castigate alegerile respective.

Semnale au venit si din partea liderului PSD Liviu Dragnea, care in vara sugera ca ar vrea sa devina premier. De asemenea, recent, Dragnea s-a simtit vizat in momentul in care presedintele Klaus Iohannis a spus ca nu va nominaliza un prim-ministru urmarit penal sau conddamnat.. Social-democratul l-a acuzat atunci pe seful statului ca incalca grav Constitutia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Vasile Dancu ramane Guvern, #Vasile Dancu guvern , #ministrul Dezvoltarii Regionale