Vasile Dincu pregateste o strategie pentru PSD, alaturi de Cozmin Gusa: Nu sunt membru de partid, dar pot sa devin

Vineri, 07 Februarie 2020, ora 20:56
7901 citiri
Vasile Dincu pregateste o strategie pentru PSD, alaturi de Cozmin Gusa: Nu sunt membru de partid, dar pot sa devin
Foto: Arhiva Facebook/Vasile Dincu

Sociologul Vasile Dincu, propus vineri seara de Organizatia PSD Bistrita-Nasaud pentru functia de presedinte al Consiliului National la partidului, nu este membru de partid, dar va deveni daca e nevoie.

"Nu sunt membru. Partidele pot sa propuna si independenti, daca sunt cu aceeasi orientare politica. In toate tarile, asta se intampla foarte des, numai la noi exista numai carnetul de partid, care te defineste ca individ.

Pot sa fiu membru oricand, pentru ca nu am parasit niciodata, decat in mod formal, sa zicem, intr-un moment in care partidul a deraiat grav de la statutul sau, am parasit statutul acesta, formal. In rest, am fost tot timpul alaturi de partid, sunt intelectual de stanga si nu imi schimb niciodata orientarea politica", a spus Dincu.

Intrebat daca statutul sau de independent este o conditie pentru a accepta candidatura la functia de presedinte al Consiliului National al PSD, Vasile Dincu a raspuns ca nu va fi deranjat sa devina membru, daca echipa a carei motiune va fi declarata castigatoare la congres ii va cere acest lucru.

"Nu este o conditie asta (sa ramana independent - n.red.). Candidatura la acest congres va fi una de echipe, va fi o candidatura pe motiuni, nu va fi o candidatura independenta a cuiva. Vom vedea ce echipe vom putea face, ce idei vor veni acolo, vor fi mai multe motiuni probabil, vor fi mai multe echipe care vor candida.

Si atunci, daca echipa respectiva va vrea sa fim toti membri, atunci vom fi toti membri. Dar, daca putem accepta ca intr-o echipa, intr-o motiune care vrea sa schimbe Romania sau partidul, poate sa fie si un independent, poate sa fie si independent.

Am plecat la Bucuresti, in 2000, in decembrie, ca independent, m-am inteles cu Adrian Nastase ca voi ramane independent in Guvernul Nastase si pana la urma am devenit membru de partid. Nu este obligatoriu, cred ca partidul are destula flexibilitate in noua formula incat sa nu tina cont numai de apartenenta.

Dar pe mine nu ma deranjeaza nici asta", a afirmat Dincu.

Vasile Dincu a recunoscut, in acelasi timp, ca face parte dintr-un "nucleu" care si-a propus sa gandeasca o noua strategie pentru PSD, una care sa tina cont de individualitatile fiecarei regiuni a tarii si ca din aceasta echipa mai fac parte, printre altii, Cozmin Gusa si liderul PSD Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan.

"Noi lucram, ca sa fiu sincer, si Cozmin, si cu Radu, participam la un nucleu care gandim noua strategie a partidului, chiar daca in mod informal. Noua strategie, pentru campaniile viitoare, va fi una foarte flexibila, adica proiectul de campanie va fi national, insa pentru prima data, cred, vom reusi sa impunem un adevar care ne-a fost refuzat noua, ardelenilor, de fiecare data: ideea ca zonele tarii sunt total diferite.

Studiile mele de 25 de ani asupra electoratului m-au facut sa inteleg un lucru, pe care e foarte greu sa il priceapa mai ales cei de la Bucuresti. Transilvania si Banatul, Maramures si Crisana se deosebesc de celelalte zone ale tarii prin urmatorul lucru, din punct de vedere sociologic: ardelenii vor din partea centrului libertati, diverse forme de libertate; cei din Moldova si din sud vor mai mult resurse de la Bucuresti, pentru ca sunt zone mai sarace. Si atunci, si campania trebuie sa fie diferita", a declarat Dincu.

Vasile Dincu si Cozmin Gusa au participat, vineri, la Conferinta judeteana extraordinara a PSD Bistrita-Nasaud, ocazie cu care au fost desemnati cei 29 de delegati ai filialei la congres si s-a votat, de asemenea, ca social-democratii bistriteni sa il sustina pe Dincu pentru functia de presedinte al Consiliului National al PSD.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#Vasile Dincu Gusa PSD , #PSD