Vasile Dincu, intrebat despre o eventuala alianta PSD-AUR: "Nici nu intelegem foarte bine care este orientarea acestui partid"

Vineri, 11 Decembrie 2020, ora 17:10
3961 citiri
Vasile Dincu, intrebat despre o eventuala alianta PSD-AUR: "Nici nu intelegem foarte bine care este orientarea acestui partid"
Vasile Dancu/Facebook

Vasile Dincu, presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat, a declarat vineri, 11 decembrie, ca social-democratii nu au niciun fel de discutii cu AUR.

El a spus ca unul din cinci alegatori AUR la parlamentare a votat la locale cu PSD. Dincu a insistat sa declare ca social-democratii nu au discutii cu AUR.

"Nu avem nici un fel de discutie cu AUR. Nu credem in acest moment, nici nu intelegem foarte bine care este orientarea acestui partid, care este un partid contra sistem si care probabil ca se va raporta critic la toate partidele din mainstream-ul politic. Sigur ca in conditiile in care in Parlament vor fi proiecte, initiative, care au o importanta mare pentru Romania, care pot sa fie bune, cred ca toate partidele vor achiesa, nu cred ca un partid este blocat in Parlament numai pentru ideologia lui sau pentru stilul lui politic. De la caz la caz, cu siguranta ca actorul politic AUR va putea sa-si castige oarecare legitimitate in Parlament, daca va avea proiecte care sa poata sa fie considerate in spatiul democratic ca fiind legitime", a declarat Vasile Dincu pentru RFI.ro.

Intrebat daca PSD va merge pe ideea de a izola in Parlament partidul AUR, social-democratul a raspuns: "Nu stim, este un lucru prematur, inca nu-i cunoastem bine pe oamenii din acest partid".

Liderul PSD a vorbit si despre profilul partidului AUR si despre posibilitatea ca acest partid sa fi luat din voturile PSD:

"Sondajele, studiile noastre din timpul campaniei si cele de dupa alegeri din aceasta saptamana arata acest lucru. In primul rand, cei care au votat pentru AUR duminica, 6 decembrie, la alegerile locale au fost in proportie de 90%, adica au fost cei mai activi cetateni, sa spunem, din perspectiva asta, deci au ajuns la alegerile locale, majoritatea. Apoi, la alegerile locale, cei care au votat acum AUR au votat in primul rand PSD, deci unul din cinci, cam asa, unul din cinci a votat PSD. Au votat si PNL intr-o proportie mai mica, dar chiar si USR PLUS au fost printre cei care au fost votati atunci la locale. Foarte interesant, se vede si o similitudine de structura cu USR, de exemplu, pentru ca dintre votantii AUR, vreo 37% sunt tineri, din categoria 18-35. Deci sunt o serie de votanti nemultumiti de la alte partide si cei mai multi sunt din zona PSD".

Intrebat daca nu-l pune pe ganduri faptul ca alegatori ai PSD au trecut in barca unui partid considerat de unii extremist, chiar fascist, social-democratul a explicat: "Noi am facut o reforma in aceasta chiar scurta perioada de cand avem o conducere noua la partid, am schimbat discursul, un discurs care la un moment dat a adus partidului foarte multe pierderi electorale si o pierdere in ceea ce priveste emotionalitatea brandului si ne-am schimbat un pic structura de votanti. Va dau un exemplu, fata de 2016, de alegerile trecute, cand aveam peste 50% pensionari, in jur de 52% erau pensionari, acum, PSD la aceste alegeri are doar 32% pensionari si de asemenea o varsta medie a electoratului care ne-a votat mult mai tanara decat cea de dinainte. Asta inseamna ca se schimba electoratul".

Un filmulet cu Dan Barna si Cristian Ghinea provoaca din nou revolta in USR. Cei doi glumesc pe tema inchiderii grupului de discutii interne

Dominic Fritz, in echipa de negociere a USR-PLUS pentru formarea viitorului Guvern. "Nici nu ma gandeam, in urma cu un an, ca voi ajunge aici"

Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#Vasile Dancu PSD, #aur, #PSD, #stiri politica, #gheorghe simion , #PSD