Vasile Dancu: PSD nu ma reprezinta. Ponta nu vrea sa candideze la prezidentiale

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 11:41
4099 citiri
Vasile Dancu: PSD nu ma reprezinta. Ponta nu vrea sa candideze la prezidentiale
Foto: B1 TV

Vasile Dancu, sociolog dar si membru al PSD, a afirmat, miercuri, ca "partidul nu ma reprezinta".

Intrebat la B1 TV daca nu cumva calitatea de membru de partid ii afecteaza credibilitatea de sociolog, director al unui institut de sondare a opiniei publice, Dancu a raspuns: "Niciodata nu ma legitimez cu carnetul de partid, dar il pastrez din inertie, partidul nu ma reprezinta".

"Dl Antonescu nu are simtul umorului", a spus Dancu, invitat sa comenteze declaratia lui Antonescu potrivit careia "Dancu este dulaul lui Ponta". Cu toate acestea, sociologul a recunoscut ca il sustine pe premierul Victor Ponta.

"Il sustin pe Victor Ponta, dar nu il sustin prea mult la presedintie. Am spus in interviuri ca partenerul sau, Crin Antonescu, nu performeaza suficient pentru a fi un presedinte bun", a mai spus Vasile Dancu.

Victor Ponta nu-si doreste insa sa ajunga presedinte, cel putin nu la urmatoarele alegeri, este de parere Dancu.

"Ponta nu doreste sa candideze la prezidentiale, el respecta intelegerea cu Crin Antonescu. Pe de alta parte, Ponta are o sansa, pana la anul, sa-si indeplineasca promisiunile politice", a precizat el.

Pe de alta parte, "PSD isi doreste un candidat propriu la Presedintie. Insa este un partid disciplinat, poate cel mai disciplinat de pe scena politica. PSD va sustine si un alt candidat, dar conditia este sa fie sigur de succes", a mai spus sociologul.

Legat de relatia dintre Traian Basescu si Crin Antonescu sau Victor Ponta, Dancu a apreciat ca nu exista o apropiere reala intre cei trei.

"Nu cred ca Traian Basescu vrea un presedinte din actuala configuratie politica, cred ca presedintele vrea sa reconstruiasca dreapta", a afirmat sociologul.

Printre posibilii candidati la prezidentiale, din partea dreptei, sociologul l-a mentionat pe Mihai Razvan Ungureanu, care "alearga pe margine, sa se incalzeasca".

Revenind la o eventuala candidatura a lui Ponta la Cotroceni, Vasile Dancu a subliniat ca, potrivit sondajelor, actualul premier l-ar invinge, in turul doi, pe Crin Antonescu.

"Desi Victor Ponta nu este candidat, Ponta l-ar lua pe Antonescu, in turul doi. Ponta ar avea 40 la suta, iar Antonescu 20 la suta", a spus sociologul.

Acesta a mai evocat si presiunile asupra premierului, legate de candidatura, care exista in prezent si probabil se vor intri, in viitor.

"Cu siguranta ca exista presiuni asupra lui Ponta, sa candideze la prezidentiale. Cred ca Victor Ponta va lua o decizie in functie de variabilele politice", a apreciat Dancu.

Legat de o eventuala candidatura a lui Sorin Oprescu la prezidentiale, Dancu a apreciat ca, "deocamdata nu exista o erodare a popularitatii primarului Bucurestilor, din cauza cainilor vagabonzi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Vasile Dancu PSD, #Vasile Dancu Ponta prezidentiale, #Dancu Basescu Antonescu , #PSD