Vasile Dancu: PSD are senzatia ca liberalii vor prea mult, vor totul

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 19:20
3170 citiri
Vasile Dancu: PSD are senzatia ca liberalii vor prea mult, vor totul
Foto: EVZ

Sociologul Vasile Dancu considera ca liberalii nu sunt pregatiti pentru o guvernare de lunga durata alaturi de PSD, ei dorind sa obtina "totul" si "acum". " Este un scenariu utopic care s-ar putea sa-l omoare politic pe Crin Antonescu", sustine Dancu.

"Cred ca o crestere brusca alaturi de PSD si, uneori, pe creditul PSD, a zapacit un pic zona noastra liberala. Senzatia celor care lucreaza alaturi de liberali in coalitia de guvernare este cavor prea mult, vortotul si voracum. Sentimentul pesedistilor este ca penelistii vor sa consume toate resursele politice fortand mereu limitele, ca in vara trecuta, parca nevenindu-le sa creada ca parteneriatul va fi lung.

(...) Cred ca mai multi liberali din jurul presedintelui Senatului au mentalitate de gambler si viseaza sa mizeze pe tot potul: luam presedintia in 2014 si apoi vom da si prim-ministru in 2016, ca doar Basescu asa a facut si i-a tinut o buna bucata de vreme. Este un scenariu utopic care s-ar putea sa-l omoare politic pe Crin Antonescu", a declarat Dancu intr-un interviu acordat Revistei 22.

Antonescu: Basescu isi bate joc de partenerul meu politic. Am mai putina incredere in Ponta

Membru PSD, Vasile Dancu avertizeaza ca actiunile specifice unui partid de opozitie ale liberalilor vor afecta sansele lui Crin Antonescu de a fi ales presedinte al Romaniei.

"Reactiile nevrotice ale liberalilor creeaza o atmosfera care ar putea sa bulverseze evolutia evenimentelor care curgea pozitiv pentru Crin Antonescu.

(...) Daca se retrag, penelistii ar pierde mult credit politic, iar Crin Antonescu si-ar decredibiliza orice incercare de discurs prezidential dintr-o viitoare campanie.

(...) Crin Antonescu fara USL in spate devine candidatul unei formatiuni de 20%. Ce inseamna asta? Inseamna ca va avea contracandidati mai multi, inclusiv unii despre care inca nu stim nimic. Ar trece mult peste el, spun dupa sondaje, nu este niciun scenariu, Victor Ponta, in primul rand, chiar si Sorin Oprescu. Sa nu uitam, in 2009 Crin Antonescu nu a prins turul 2 si avea o imagine foarte buna, era mai tanar cu 5 ani, nu aratase defectele de acum, i-a lipsit un singur lucru: partidul care sa-l propulseze", a concluzionat Vasile Dancu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Vasile Dancu Crin Antonescu, #Vasile Dancu PNL, #Vasile Dancu rupere USL , #PSD