Dancu vrea sa faca un nou proiect de tara cu primarii, "cei mai iubiti dintre pamanteni": Sa dam un Like Romaniei!

Marti, 05 Iulie 2016, ora 17:25
3800 citiri
Dancu vrea sa faca un nou proiect de tara cu primarii, "cei mai iubiti dintre pamanteni": Sa dam un Like Romaniei!
Foto: Facebook / Vasile Dancu

Vicepremierul Vasile Dancu a declarat, marti, ca primarii sunt "cei mai iubiti dintre pamanteni", avand cea mai mare incredere, in sondaje, dupa presedintele Romaniei.

El a adaugat ca acest capital de incredere poate fi pus la fundatia unui nou proiect de tara.

"Nu vrem - asta este un crez al nostru, al Guvernului din acest moment - o administratie locala supusa, clientelara, subordonata. Nu acesta este proiectul nostru", a spus Dancu in incheierea Forumului Administratiei Publice.

Vicepremierul a precizat ca Executivul isi doreste o administratie publica vie, autonoma si puternica, care sa fie un acord principal al dezvoltarii acestor zone.

Potrivit ministrului Dezvoltarii, scopul urmarit este ca, in scurt timp, sa nu se mai simta niciun cetatean umilit in fata unui ghiseu.

"Este o prima optiune, o prima tinta pe care o putem realiza, cateodata, fara bani, dar prin mai buna organizare si prin mai mare deschidere fata de cetatean, care este clientul nostru cel mai important", a mai spus Dancu.

El a aratat ca este nevoie, urgent, de expertiza Guvernului in teritoriu pe proiecte zonale, de dezvoltare in zonele cele mai calamitate, sarace, dar si in celelalte zone si a mentionat ca, in urma discutiilor din aceste zile, s-a consolidat increderea dintre cei din administratia locala si cei din administratia locala.

"Sper ca ati putut intelege ca avem aceleasi tinte, dar nu intotdeauna avem la indemana toate mijloacele la dispozitie", a mai spus Dancu, mentionand ca aceasta incredere poate fi consolidata prin leadership.

"Primarii sunt, si asta o spun ca si sociolog, cei mai iubiti dintre pamanteni", a afirmat el, precizand ca, in sondaje, cea mai mare incredere, exceptand presedintele Romaniei, o are primarul de localitate, iar media depaseste intotdeauna 50%.

El a aratat ca acest capital de incredere poate fi pus la fundatia unui nou proiect de tara. "O sa incercam ca noi sa ne aducem contributia, pentru ca dumneavoastra sa actionati ca lideri creativi ai comunitatilor", a adaugat el.

Ministrul Dezvoltarii Regionale a mai spus ca a auzit de la un primar ca ii place sa ii conduca pe oameni pornind de la calitatile lor pentru ca, altfel, este usor sa conduci oamenii, daca pornesti de la defectele lor.

"Haideti sa dam un Like Romaniei", a spus Vasile Dancu, in incheierea Forumului, precizand ca este un mesaj pe care "il pot intelege si copiii nostri".

Luni, in prima zi a Forumului, presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, primarul Robert Negoita s-a plans ca salariile in primarii sunt mici, iar "legile se bat cap in cap, oricum ai face incalci una dintre ele".

La Forum a mai participat, printre altii, ministrul Muncii, Dragos Paslaru, care a dezvaluit ca ministerul nu cunoaste salariile din primarii pentru ca acestea refuza sa le comunice.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Dancu primari iubiti, #Dancu like Romania, #Dancu Forumul administratiei locale , #ministrul Dezvoltarii Regionale