Dancu: Unii ar putea sa ramana la guvernare, sa se simta tot mai bine in pielea de ministru

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 22:52
3520 citiri
Dancu: Unii ar putea sa ramana la guvernare, sa se simta tot mai bine in pielea de ministru
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Regionale, Vasile Dancu, a declarat, miercuri seara, ca este posibil ca unii dintre ministrii tehnocrati sa ramana la guvernare si dupa ce mandatul Executivului Ciolos ia sfarsit.

Dancu a aratat ca unii dintre specialistii Guvernului condus de Dacian Ciolos ar putea opta pentru o cariera politica, ceea ce ar fi un castig pentru partide.

"Cred ca unii ar putea participa in continuare la guvernare. Unii, care fugeau de comunicare, sunt acum mai deschisi spre comunicare. Este un lucru foarte bun, daca vor rezista pana la toamna...eu cred ca ar fi un bun castig pentru partide. Sunt oameni tineri, ar putea fi tentati sa aiba o cariera politica. Pe parcurs, incep sa se simta tot mai bine in pielea de ministru", a declarat vicepremierul, la TVR 1.

Acesta nu ar fi insa si cazul premierului, Dacian Ciolos sustinand in repetate randuri ca nu va intra in politica dupa incheierea mandatului.

Gorghiu: Daca Ciolos bate la usa si spune ca vrea sa fie presedintele PNL nu am niciun fel de rezerva

Dancu a precizat ca "este un lucru foarte complicat sa fii un guvern independent... intr-o mare de forte politice, e guvernul nimanui, niciun guvern nu e perfect", adaugand ca majoritatea ministrilor din Cabinetul lui Ciolos nu au facut politica si "poate nu intelege anumite sensibilitati, modul de a lucra cu Parlamentul, cu comisiile".

In ceea ce priveste erorile comise pana acum de unii ministri, Dancu a subliniat ca a fost vorba despre "gafe de comunicare, fiind oameni care au iesit pentru prima data in lumina reflectoarelor, aceste lucruri sunt gafele inceputului".

"Avem trei sedinte de guvern intr-o saptamana, uneori patru, acest guvern munceste foarte mult si face tot ce poate pentru a se ridica la nivelul asteptarilor. Asteptarea este, insa, foarte mare", a subliniat vicepremierul.

Vasile Dancu a declarat ca, in interiorul Guvernului, nu s-a discutat despre nicio remaniere, in ciuda faptului ca in presa au aparut informatii pe surse in acest sens.

Bat clopote de remaniere: Ce ministri ar putea fi schimbati de premierul Dacian Ciolos (Surse)

"Nu discutam despre remaniere, discutam despre evaluare", a spus Dancu, mentionand ca Executivul se afla in momentul de fata intr-o prima etapa, cea de planificare, si ca in curand se va trece la a doua etapa, cea executiva.

"In faza operationala, vom vedea cum stam in anumite domenii, care e cererea publica, evaluare publica in domeniile respective, si atunci premierul va stabili daca cineva trebuie sa paraseasca echipa. Deocamdata nu s-a pus problema, chiar daca a aparut in presa", a conchis Vasile Dancu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#ministri raman guvernare, #ministri tehnocrati politica, #Dancu gafe ministri , #ministrul Dezvoltarii Regionale