Dancu: Suntem in stare sa furam lumanarea de la capataiul mortului

Joi, 20 Mai 2010, ora 16:03
2894 citiri
Dancu: Suntem in stare sa furam lumanarea de la capataiul mortului
Foto: Realitatea TV

Sociologul Vasile Dancu atrage atentia asupra faptului ca intreaga societate ar fi trebuit sa stie "ca sub noi se naste un mare hau" prin politicile promovate in ultimii douazeci de ani, si ca nici politicienii, nici jurnalistii si nici electoratul nu ar trebui sa se declare surprinsi de situatia in care am ajuns, in conditiile in care "totul este electoralism vulgar si demagogie".

"Incepand de la Guvernul Tariceanu, nimeni nu s-a uitat la statistici sau toti s-au prefacut ca nu inteleg ca vine criza. Nici macar in campania dura dintre Geoana si Basescu nu am vazut critici fundamentate despre proasta guvernare, ci mai degraba atacuri la Traian Basescu - Dictatorul. Presa nu a verificat salariile bugetarilor, nici schemele umflate cu rude si prieteni, nimeni nu l-a intrebat pe Tariceanu ce este cu jumatatea de milion de functionari adusi in sistem. Cand Boc a propus 10 masuri pentru iesirea din criza, nimeni nu a monitorizat ce face, Opozitia nu le-a urmarit sa ne spuna ca masurile nu le mai pune nimeni in practica", scrie Vasile Dancu pe blog.

Director BNR: Am ajuns cam pe marginea prapastiei

Unii au participat activ la jaful national, altii au fost prea prosti

"Perplexitatea asta simulata ascunde de fapt un lucru mai grav: complicitatea tuturor la prabusirea sistemului public. Unii au participat activ la jaful national, altii au fost prea prosti sa urmareasca o idee pana la capat, unii sunt complici pentru ca sunt demagogi perfecti si fac politica doar din gura, altii pentru ca le este lene, multi politicieni pentru ca se uita doar in reflectoarele de pe platouri de televiziune", mai adauga acesta.

Sociologul pune degetul si pe o rana istorica a Romaniei. "Noi nu ne propunem sa ajungem undeva, nu programam mijloace, nu facem un plan. Traim pur si simplu, iar competitia politica se da in jurul resurselor statului", mai precizeaza Vasile Dancu, atragand atentia asupra unui "viceprimministru recent" care desi a stat doar cateva luni si-a dublat averea "din declaratia de avere".

"Un individualism atroce ne impinge la acest tip de comportament rapace. (...) Suntem in stare sa furam lumanarea de la capataiul mortului, sa ne furam chiar si caciula pentru a nu ne pierde dexteritatea. In politica, singura regula este sa te opui unui posibil succes al celuilalt, totul este electoralism vulgar si demagogie. Cand apare cineva si vrea sa duca lucrurile inainte, repede este izolat de ceilalti si invins", mai adauga Dancu.

Zeci de mii de oameni au protestat la Guvern: "Nu scapa unul!" (Video)

In prostia noastra, am inceput sa demolam statul

Social-democratul spune ca premierul Emil Boc "plateste lipsa de decizie, de competenta sau chiar politicianismul demagogic al propriei echipe" si il acuza ca nu a demarat de la inceput o reforma dura.

"Efectul cel mai grav al acestei complicitati generalizate este faptul ca in prostia noastra am inceput sa demolam statul, si asa destul de subred. Multimea de analisti, politicieni, oengisti si guristi vor sa renuntam la functii publice, functionari, armata, servicii secrete, jandarmi, dascali, doctori. Adica sa lasam totul balta, cum ne invata minunatul domn Patriciu, sa inchiriem de la dansul si de la altii lucrurile de care avem nevoie in organizarea sociala", mai scrie Vasile Dancu.

Patriciu explica cum putea obtine Romania 20 de miliarde de euro

Totodata, el atrage atentia ca "reforma statului e una, dar complicitatea la distrugerea institutiilor organizarii colective e alta" si ca nu ar trebui sa ne "isterizam" peste cativa ani de zile, cand, uitandu-ne inapoi, vom vedea ce am fost in stare sa facem.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Vasile Dancu politica, #Vasile Dancu guvern , #PSD
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
"Incepand de la Guvernul Tariceanu, nimeni nu s-a uitat la statistici sau toti s-au prefacut ca nu inteleg ca vine criza
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1