Dancu, despre cruzimea care i se pregateste lui Vanghelie

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 16:18
3116 citiri
Dancu, despre cruzimea care i se pregateste lui Vanghelie
Foto: inpolitics.ro

Vasile Dancu sustine ca Marian Vanghelie a fost de cele mai multe ori folosit in competitia politica interna de unii dintre "greii" partidului care l-au promovat si acceptat pentru ca este "saritor sa sponsorizeze orice".

Intr-un amplu text intitulat "Impotriva unei mari cruzimi. In apararea lui Marian Vanghelie", Dancu scrie pe blogul sau ca inlaturarea lui Marian Vanghelie de la conducerea organizatiei PSD Bucuresti nu este "nicio bucurie personala, poate doar o licarire de speranta".

"Luni si marti am primit cateva zeci de telefoane care omagiau curajul lui Victor Ponta care l-a trimis pe margine pe Marian Vanghelie. Unii m-au intrebat daca ma bucur si le-am spus ca Vanghelie nu a fost niciodata o miza pentru mine. Asa cum mi-a spus odata intr-o discutie intre patru ochi, el nu auzise de mine cand a fost trimis pentru prima data de seful de partid de la Bucuresti sa atace Grupul de la Cluj, intr-o conferinta de presa", scrie Dancu.

El spune ca l-a iertat pe Vanghelie pentru lucrurile spuse la adresa sa.

"L-am iertat total pe Vanghelie cand mi-a spus: Domnule Profesor, eu am platit din greu pentru fiecare lucru pe care l-am obtnut in politica. Eram sigur de asta, iar sinceritatea si franchetea lui m-au cucerit. Mi-am dat seama atunci ca este mult mai uman decat multi dintre colegii mei de atunci, cu gulere albe, butoni de aur si discurs impecabil. In nici un caz nu am crezut vreodata ca este destul de tanar si poate invata pentru a ajunge chiar Presedintele PSD sau Presedintele Romaniei cum a fost incurajat, ipocrit, de catre unii.

Am fost de multe ori socat de lipsa de criterii si mai ales cruzimea celor care au stat alaturi de liderul din sectorul cinci dupa principiul regulii de aur a politicii, adica "cine are aurul face regula". In plus, Vanghelie a fost incurajat chiar si de unii care nu aveau curaj sa faca opozitie tanarului presedinte al PSD, Victor Ponta. Dar dincolo de toate, era clar pentru toata lumea ca autenticul Vanghelie se afla in incompatibilitate cu nivelul la care ajunsese sa se simta ca pestele in apa", mai scrie Vasile Dancu.

Acesta sustine ca lui Vanghelie i s-a facut "o mare cruzime", al carui autor nu este Victor Ponta, ci apropiatii sai, care l-au lasat "ipocrit" sa creada ca are o mare cariera politica in fata. El avertizeaza insa ca o a doua cruzime este pe cale sa i se faca acum lui Vanghelie.

"Incepe parca a doua etapa a cruzimii fata de Marian Vanghelie, dupa cea in care a fost incurajat din interiorul partidului ca poate deveni orice vrea el in statul roman doar ca, deocamdata, este nevoie sa plateasca revelioane, serbari de 1 mai, concedii sau lansari de carte pentru partid in lupta cu marii inamici... Aceasta a doua faza a cruzimii fata de Vanghelie este inceputul unei celebrari publice si o noua incurajare pentru el ca sa-si depaseasca limitele, sa duca din nou politica in derizoriu si vulgaritate.

Asa cum in Comitetul Executiv a PSD s-a votat aproape in unanimitate pentru eliminarea lui, noii lui apologeti vor doar sa-l foloseasca impotriva USL si a lui Victor Ponta", sustine Dancu.

In plus, sociologul spune ca primarul sectorului 5 este un "om bun", care ar trebui lasat in pace sa-si continue o cariera "la nivelul pe care il intelege si unde poate".

"Eu, vechiul lui adversar, consider ca este inuman acest circ care vad ca incepe sa se infiripe. Pentru ca este un om simplu s-ar putea sa creada din nou ca ar putea deveni un mare conducator politic in viitor. Sa ne intelegem, Vanghelie nu este vreun inger, nici vreun naiv. Dar este aberant ca la nivelul cel mai inalt al politicii sa fie incurajat un om caruia trebuia oricine sa-i spuna ca nu are ce cauta, dupa cele mai elementare reguli ale rationalitatii.

Crede cineva sincer ca putem avea conducatori politici la acest nivel de pregatire? Nu cred, iar faptul ca el a ajuns acolo sus este o culpa colectiva", mai precizeaza Dancu.

Potrivit lui, "o noua capcana se contureaza pentru el si peste cateva zile s-ar putea sa iasa la talk-showuri care sa distruga tot ce a construit pana acum. Pana la urma nu cred ca merita aceste lucruri pentru ca, vorba noilor lui fani, este un tip autentic care nu cunoaste mecanismele sulfariei intelectualizate si nici cat de urat poate fi chipul tradarii orchestrata de prieteni si camarazi din politica.

Daca va accepta cantecele de sirena pentru a forta reintrarea s-ar putea ca acest lucru sa-i fie fatal. Sunt alaturi de el cu naturaletea unuia care nu mai vrea nimic de la politica, poate doar stergerea tuturor amintirilor acelei perioade", ii transmite Dancu primarului sectorului 5.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Vasile Dancu blog, #Marian Vanghelie primar , #PSD