Dancu: Ce facem noi la Guvern e o pauza de respiratie. Normal, tarile sunt conduse de politicieni

Sambata, 09 Aprilie 2016, ora 10:42
1837 citiri
Dancu: Ce facem noi la Guvern e o pauza de respiratie. Normal, tarile sunt conduse de politicieni
Foto: Facebook / Vasile Dancu

Vicepremierul Vasile Dancu, ministrul Dezvoltarii Regionale, spune ca sondajele arata o mare neincredere in partide si in viitorul Romaniei, in general, iar acest lucru nu are legatura cu saracia, ci cu proasta guvernare.

"Liderii partidelor politice au intrat intr-o alta epoca. Poate e mai bine ca am scapat de epoca tatucilor, acum este epoca highlander-ilor. Ce facem noi la Guvern este o pauza de respiratie, in mod normal, tarile sunt conduse de politicieni", a declarat vicepremierul la Realitatea TV.

Acesta a mai subliniat faptul ca Guvernul Ciolos nu este legat de "niciun fel de conditionare electorala", motiv pentru care in acest an, pana la alegerile parlamentare, va trebui sa faca "ceea ce nu se poate face in general in politica".

Dancu: Vreau un stat mai eficient, mai ieftin si mai inteligent. Se pot face lucruri fara galagie zilnica

"Este mare dezastrul, sondajele arata o neincredere foarte mare in partidul politic, dar si in stat, in Romania (...) Sunt 30% care spun in acest moment ca nu au incredere in Romania. Nu au incredere ca vor avea pensii, securitate in viitor. Sunt 75%, de vreo 10 ani incoace, care nu au incredere in continuitatea locului de munca. Acest procent este foarte mare. Este o drama nationala. Aceste chestiuni nu sunt legate de saracia noastra, ci de o proasta guvernare", a continuat Vasile Dancu.

Vicepremierul Dincu: Institutiile sunt blocate de o supraierarhie

Totodata, vicepremierul a dat exemple din domeniul pe care il conduce: administratia locala.

"Am fost si am vazut fluturasii unor functionari din primarii, care lucreaza 8-10 ore pe zi in administratie, si ne-am rusinat efectiv. Si eu si premierul. Nu banii ne lipsesc in administratie, noi nu folosim banii cum trebuie.

De 25 de ani pierdem resurse pe care nu le distribuim acolo unde trebuie. Noi, in aceasta guvernare, nu incercam sa construim austeritate, nu e buna, incercam sa marim efectul pe care il produc banii si sa aducem resurse in plus. Sper sa lasam in urma noastra cadrele unei guvernari inteligente", a conchis Vasile Dancu.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Dancu guvern tehnocrati, #Dancu incredere partide, #Dancu proasta guvernare , #ministrul Dezvoltarii Regionale
Comentarii