USL si-a taiat craca de sub picioare (Opinii)

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 10:41
6761 citiri
USL si-a taiat craca de sub picioare (Opinii)

Nici nu apucase bine Mihai Razvan Ungureanu sa se parfumeze cu gramada de spray-uri, lotiuni si antiperspirante cumparate de guvern, ca USL l-a si decapitat. Suspect de repede, Traian Basescu s-a grabit sa-l desemneze pe Victor Ponta ca viitor sef al Guvernului Romaniei, desi in repetate randuri declarase ca nu va face niciodata acest gest.

O motiune de cenzura, care la prima vedere parea sortita esecului, a adus pe capul USL povara grea a administrarii tarii. Ne aducem aminte cat s-au chinuit liderii social-liberali sa incropeasca un guvern, ceea ce intr-un fel a aratat ca reusita motiunii de cenzura a venit ca o mare surpriza pentru USL.

Balbaielile cu Corina Dumitrescu, Ioan Mang, Mircea Diaconu sau Vasile Cepoi vin sa confirme ca Uniunea duce o lipsa acuta de oameni pregatiti, specialisti pe domenii stricte de activitate.

Totodata, mai putem observa si un alt detaliu demn de luat in seama: USL duce lipsa de cadre, are nevoie de oameni bine pregatiti, insa nimeni din societatea tehnocratica nu se prea inghesuie la mierea guvernarii. Recentul exemplu Raed Arafat este graitor in acest sens. De-abia acum ne putem da seama de ce USL nu a reusit sa coopteze mai multi specialisti in guvern, oameni neafiliati politic, indivizi curati, fara un trecut dubios. Pe cei pe care a reusit sa-i convinga i-a pierdut repede, din cauza ca presa le-a descoperit mucegaiul din CV-uri sau tezele de doctorat suspecte de plagiat.

Multe semne de intrebare a ridicat la vremea respectiva desemnarea Corinei Dumitrescu in functia de ministru al Educatiei, foarte multi intrebandu-se de ce, dintre atatia profesori cu nume ai acestei tari, a fost ales tocmai un rector de la o universitate privata, reprezentant al unui invatamant superior particular cu destule bube si extrem de controversat, mai ales dupa episodul Spiru Haret. Multi nu au inteles nici de ce USL a preferat sa numeasca la Sanatate un specialist, care, intr-adevar, nu era afiliat politic, dar facuse parte din guvernarea PDL.

Acum, cand Vasile Cepoi a fost acuzat de conflict de interese, fiind presat sa-si dea demisia din functia de ministru al Sanatatii, mai toata suflarea social-liberala arata cu degetul in alta parte, spunand ca domnul Cepoi nu-i unul de-al lor, ci este un domn preluat de la vechea guvernare.

Preluat, preluat, dar de ce l-ati luat asa brut, in loc sa-i verificati toate bubele, sa incercati a vedea daca toate petele sunt de sters, ca, mai apoi, la final, sa vedeti daca ramane adevaratul specialist Vasile Cepoi. Un ministru de la care nu am retinut, in aceste luni de guvernare, decat ca sunt mari probleme cu vaccinurile pentru bebelusi, in anumite zone din tara fiind o criza acuta din acest punct de vedere.

Puse cap la cap, toate acestea vin sa confirme teoria conform careia USL nu a sperat ca motiunea inaintata impotriva Guvernului Ungureanu va trece de parlament. Pare ca au fost luati prin surprindere iar, cand au vazut ca trebuie sa se mute din studiourile tv, de unde vitupera glasul puternic al Opozitiei, in birourile de la Palatul Victoria, si-au dat seama ca nu prea au oameni pregatiti in ditamai alianta. Asa ca au improvizat cate ceva in graba, iar acolo unde n-au avut cu ce petici, au pastrat cate un Cepoi sau un Leonard Orban, preluati de la MRU.

Probabil ca acum mai marii USL isi dau seama ca Opozitia le-ar fi priit mult mai bine, in perspectiva alegerilor din decembrie. N-ar fi avut de facut mare lucru, in afara de stat la taclale televizuale, criticand si desfiintand tot ce facea Puterea. Si, Slava Domnului, Puterea ar mai fi avut destule hopuri de trecut in aceste luni care ne mai despart de momentul 9 decembrie.

De acolo, din bancile celor care se opun, Vasile Blaga & comp. savureaza momentele memorabile de circ, avandu-i in roluri principale pe Dan Diaconescu, Victor Ponta si al sau guvern, multumind Cerului ca a scapat de scaunul greu al guvernarii. Acum, din scaunul lejer al Opozitiei, se pot promite vrute si nevrute, in numele ARD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#USL guvernare, #Vasile Cepoi demisie USL, #ministri guvern USL , #demisie