Cazul pacientei arse pe masa de operatie: Luni incep primele verificari la Spitalul Floreasca

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 08:32
4738 citiri
Cazul pacientei arse pe masa de operatie: Luni incep primele verificari la Spitalul Floreasca
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele ANMCS, Vasile Cepoi, a anuntat ca in cursul zilei de luni va avea o intalnire cu managementul Spitalului Floreasca, pentru a analiza planul de conformare pe care conducerea spitalului l-a facut dupa ce o pacienta a ars pe masa de operatie si, ulterior, a decedat.

"Maine (luni - n.red.) vom stabili, impreuna cu profesionistii din Spitalul Floreasca ghidurile referentiale la care ne vom raporta pentru a face aceasta analiza, vom stabili echipa de audit si pasii care trebuie parcursi pentru a identifica cauzele care au dus la aparitia unui element advers, probabil ca o consecinta a nerespectarii unor reguli de buna practica mai ales in conditii de urgenta", a spus presedintele Autoritatii Nationale de Management a Calitatii in Sanatate (ANMCS), la Digi 24.

Conform sursei citate, acest audit ar urma sa se finalizeze peste o luna.

"In urma discutiei de maine (luni - n.red.), vom analiza proiectul de plan de conformare pe care managementul spitalului il va prezenta. Noi vom veni cu recomandarile noastre in urma analizei pe care o vom face impreuna cu ei si vom stabili unprogram strict cu termene si responsabilitati. (...) (Spitalul - n.red.) Trebuie sa prezinte un astfel de plan pentru ca evenimentul care s-a produs arata ca sunt probleme de organizare pentru spital care pot genera astfel de lucruri nedorite.

Vom avea aceasta intalnire cu managementul spitalului, vom stabili etapele de lucru, vom stabili cine raspunde de fiecare etapa, termenii, de asa maniera ca intr-un timp foarte scurt sa reusim sa remediem deficientele care au dus la aparitia unor evenimente nedorite. (...) Avand in vedere gravitatea situatiei incercam ca acest proces sa fie cat se poate de scurt - in jur de o luna, o luna si jumatate", a adaugat Vasile Cepoi.

Seful ANMCS a conchis spunand ca evenimentele din sala de operatie care au avut loc la Spitalul Floreasca se pot repeta in orice unitate medicala din Romania.

"Atata vreme cat intr-un spital de performanta Spitalului Floreasca s-a putut intampla acest lucru este foarte probabil ca in orice spital in care se utilizeaza bisturiul electric sa se intample astfel de evenimente", sustine Cepoi.

Acreditarea, suspendata

O femeie de 66 de ani a ars pe masa de operatie a Spitalului Floreasca si, ulterior, a decedat.

Intre timp, Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS) a suspendat procesul de acreditare al Spitalului Floreasca, pentru ca incidentul nu a fost raportat de conducerea unitatii medicale.

Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpa in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#pacienta arsa floreasca, #Spital Floreasca, #spital Floreasca Bucuresti , #stiri Vasile Cepoi