Vasile Blaga, nou sef la SRI? Mai degraba la Senat

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 08:04
4978 citiri
Vasile Blaga, nou sef la SRI? Mai degraba la Senat

Copresedintele PNL Vasile Blaga sustine ca nu s-a discutat despre o nominalizare a sa in fruntea SRI dupa demisia lui George Maior.

Fostul ministru de Interne a declarat la Realitatea TV, miercuri seara, ca propunerea unui director al SRI este prerogativa presedintelui Klaus Iohannis, iar daca acesta alege pe cineva din PNL nu ar insemna o politizare a institutiei.

"Nu am discutat lucrurile acestea si nici nu as vrea sa le discutam pentru ca este prerogativa presedintelui. Este prerogativa presedintelui Romaniei. Ce este de spus aici?", s-a intrebat Vasile Blaga.

Apoi, copresedintele PNL a continuat laudand activitatea lui George Maior si acuzandu-l pe premierul Victor Ponta de "parsivenie".

"Este si o parsivenie la Ponta. Ponta spune: nu va trebui sa politizam SRI-ul. Voiati sa ma intrebati daca stiu motivele pentru care si-a dat demisia domnul Maior, nu le stiu. (...) Si-a dat demisia domnul Maior. Eu asta stiu, altceva nu stiu, eu nu intru in cancanuri.

In paranteza fie spus, vorbesc de un om cu care am colaborat institutional atat timp cat am fost ministru de Interne, domnia sa - seful SRI-ului. Si indiferent ca se supara unii sau altii pe mine, trebuie sa recunoastem ca sub conducerea lui Maior SRI a mers de la incredere de 16% la peste 60% cat este acum. Cu conducerea lui Maior si a militarilor de acolo. El reprezentand partea civila de acolo.

(...) Apoi, sa fie linistit (Victor Ponta - n.red.), daca domnul Klaus Iohannis va avea o optiune dintr-o astfel de zona dinspre noul PNL, nu va fi politizata aceasta institutie. Dar domnul Iohannis decide pe cine va propune", a subliniat Blaga.

Pe de alta parte, lui Blaga i-ar surade sa revina la conducerea Senatului, daca noul PNL va avea majoritate.

"Noi vom decide lucrurile astea in Partidul National Liberal. Avem oameni care sa conduca Senatul, avem oameni care sa conduca Camera Deputatilor. Mi-as putea asuma fara rezerva conducerea Senatului, daca vom avea majoritate", a spus Blaga.

George Maior a demisionat de la sefia SRI

George Maior si-a inaintat demisia, marti, din functia de director SRI, iar presedintele Klaus Iohannis i-a acceptat-o.

Maior, fost senator PSD, a fost numit director al SRI in data de 6 octombrie 2006, la propunerea presedintelui Traian Basescu.

In acest moment, nici SRI si nici SIE nu mai sunt conduse de directori, ci de interimari. Teodor Melescanu a demisionat din fruntea Serviciului de Informatii Externe in data de 22 septembrie, pentru a se inscrie in cursa electorala pentru Presedintia Romaniei.

Printre numele vehiculate in presa ca potentiali succesori ai lui George Maior la sefia SRI se afla si cel al lui Vasile Blaga.

B.B.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Blaga sef SRI, #Blaga presedinte Senat , #Klaus Iohannis