Vasile Blaga: Conducerea PDL trebuia sa fie deja la Resita

Joi, 29 Martie 2012, ora 15:37
3631 citiri
Vasile Blaga: Conducerea PDL trebuia sa fie deja la Resita
Foto: Digi 24

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, referitor la demisia lui Sorin Frunzaverde din PDL, ca fiecare merge "pe drumul lui".

"Fiecare pe drumul lui, el la PNL, eu pe al PDL", a afirmat liderul Senatului, joi, in cadrul unei conferinte in care a vorbit despre plecarea din partid a fostului prim-vicepresedinte al PDL, Sorin Frunzaverde.

Totodata, Blaga a explicat ca se astepta ca liderii democrat liberali sa se afle deja la Resita, avand in vedere evenimentele din ultimul timp din interiorul partidului.

"Ma asteptam ca conducerea PDL sa fie deja la Resita. Nu poti sa stai in Bucuresti cand iti pleaca un prim-vicepresedinte. O sa incercam sa ne adunam si sa facem tot posibilul, in acest an electoral", a mentionat presedintele Senatului.

Acesta este de parere ca "nu toti primarii il vor urma pe Sorin, cu tot respectul pe care i-l port", subliniind ca dupa alegerile locale se va discuta o noua conducere a judetului Caras-Severin.

Vasile Blaga a mai spus ca nu se asteapta la alte plecari din alte judete, ca democrat liberalii trebuie sa-si atinga obiectivele, dar si ca el nu face parte dintre cei "care incearca sa amageasca electoratul".

"Nu ne asteptam la alte dezertari in alte judete. Este evident ca fiecare dintre noi trebuie sa-si evalueze activitatea pentru ca nu este foarte greu de inteles ca peste o astfel de situatie nu treci cu doua-trei declaratii publice. Cel mai important lucru este ca noi sa ne adunam si sa ne atingem obiectivele pe care ni le propunem. Eu nu fac parte dintre cei care incearca sa amageasca electoratul", a precizat presedintele Senatului.

Sorin Frunzaverde a explicat miercuri, intr-o conferinta de presa, motivele pentru care a decis sa paraseasca PDL, dupa mai bine de 20 de ani de activitate in acest partid. Vasile Blaga a asigurat anterior ca nu au existat conflicte intre Frunzaverde si membrii PDL.

Frunzaverde explica demisia: Stat politienesc, ne e frica sa vorbim la telefon

Fostul prim-vicepresedinte democrat liberal a declarat ca nu mai este de acord cu modul in care este condusa Romania, care a devenit un stat puternic centralizat si politienesc, in care iti este frica sa vorbesti la telefon si nu este exclus sa fii ascultat ambiental oriunde ai vorbi.

Totodata, Frunzaverde a dezvaluit ca a discutat pe tema demisiei sale cu Vasile Blaga si premierul Mihai Razvan Ungureanu, dar nu a vorbit deloc nici cu presedintele PDL, Emil Boc, nici cu Traian Basescu.

La congresul PDL din mai 2011, Sorin Frunzaverde a devenit unul dintre cei patru prim-vicepresedinti ai PDL. In plus, el a fost unul dintre sustinatorii lui Vasile Blaga la sefia formatiunii, sefie recastigata insa de Emil Boc.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Vasile Blaga demisie Sorin Frunzaverde, #Blaga Frunzaverde PNL, #Sorin Frunzaverde plecare PDL PNL , #presedinte Senat
Comentarii
Poza Kiatra Neamt
Kiatra Neamt
rank 4
PDL-ul va iesi intarit dupa plecarea baronului corupt frunza verde,