Vasile Blaga a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 16:47 6187 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul PNL Vasile Blaga, fost copresedinte al partidului si fost secretar general al PDL, a fost trimis in judecata, luni, sub control judiciar, fiind acuzat de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA Ploiesti se arata ca, in perioada 2011-2012, Vasile Blaga ar fi primit "in patru randuri" de la o firma reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul "exercitarii influentei asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale".

Traficul de influenta s-ar fi exercitat prin intermediul lui Gheorghe Stefan, fost vicepresedinte al PDL, sustin procurorii.

"Suma totala de 700.000 euro a fost primita prin intermediului inculpatului Stefan Gheorghe, vicepresedintele respectivei formatiuni politice (500.000 euro) si printr-un alt intermediar (200.000 euro) ", se mai arata in comunicatul DNA.

Dosarul se va judca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii DNA Ploiesti au disjuns cauza si au dispus continuarea cercetarilor intr-un dosar separat fata de Horatiu Berdila, Gheorghe Stefan, "precum si fata de alte persoane", se mai arata in comunicatul DNA.

Vasile Blaga a demisionat din conducerea PNL si a anuntat ca nu mai candideaza la Parlament dupa ce a fost pus sub urmarire penala in data de 28 septembrie.

La inceputul lunii noiembrie, procurorii i-au pus sechestru pe o parte din avere.

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News