Uioreanu (PNL): Basescu sa multumeasca politistilor ca l-au scapat de Blaga

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 10:37
1351 citiri
Uioreanu (PNL): Basescu sa multumeasca politistilor ca l-au scapat de Blaga

Horia Uioreanu, deputat PNL Cluj, este de parere ca Traian Basescu ar trebui sa le multumeasca politistilor ca l-au scapat de Vasile Blaga, dar ca inlocuirea acestuia cu un ministru agreat de Elena Udrea nu va rezolva problemele politistilor.

Deputatul sustine ca, desi a fost "lezat in mandria de presedinte si in cea de roman", Traian Basescu ar trebui sa le multumeasca manifestantilor de vineri.

"Datorita lor a scapat de ultimul ministru considerat a face parte din 'aripa greilor' pedelisti, domnul Vasile Blaga", sustine deputatul PNL, intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Desi a demisionat si a spalat astfel onoarea sefului statului, sustine Uioreanu, acest lucru nu va rezolva niciuna din problemele politistilor.

"(...)Demisia acestuia si inlocuirea sa cu un ministru agreat de doamna Elena Udrea nu va rezolva nici una din problemele politistilor, profesorilor, medicilor, functionarilor publici, a romanilor in general. Pentru asta e nevoie de o alta demisie, cea a primului ministru. Si, de ce nu, a presedintelui Traian Basescu!", sustine deputatul.

Horia Uioreanu aminteste ca vineri, 24 septembrie, politistii "au incalcat legea ai carei slujitori sunt", prin marsul catre Palatul Cotroceni, insa sustine ca acestia au mers la Cotroceni pentru ca la sediul Guvernului nu obtineanu nimic.

"Din pacate, in ultimul an si jumatate, dar mai ales pe parcursul lui 2010, premierul Emil Boc a renuntat, fara o vorba, fara o explicatie, la mai toate prerogativele sale si a lasat la latitudinea presedintelui-jucator dezamorsarea conflictelor sociale", a declarat Horia Uioreanu.

Deputatul este de parere ca, desi marsul a fost ilegal, vocea strazii a avut in seful statului, timp de sase ani, "un bun exemplu in sfidarea legilor si regulilor".

Protestatarii ameninta ca se duc la Cotroceni, daca Basescu nu vorbeste cu ei (Video)

Raspunsul lui Basescu catre sindicalisti: Protestul este ilegal! (Video)

Protestul politistilor de vineri, la care au participat 8.000 de persoane, si pentru care exista o autorizatie doar pana la ora 12.00 in Piata Victoriei, s-a prelungit inca doua ore, dupa ce manifestantii au cerut ca presedintele Basescu sa vorbeasca cu ei si au pornit in mars catre Palatul Cotroceni.

Acolo insa, o delegatie a liderilor sindicali a fost primita doar de consilierii prezidentiali, care le-au transmis ca protestul este ilegal. Presedintele si premierul Emil Boc au decis ulterior sa renunte la escorta Politiei, iar presedintele Basescu a spus chiar ca politistii au subminat autoritatea statului.

Vasile Blaga, ministrul de Interne, si-a dat demisia luni, in urma scandalului provocat, si a fost inlocuit cu liderul parlamentarilor PD-L, Traian Igas.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Horia Uioreanu, #Uioreanu demisie Blaga, #Blaga inlocuit Udrea , #demisie