Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Senator PDL: Blaga nu varsa o lacrima pentru decizia CCR, i-ar fi ingreunat misiunea

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 16:29
2941 citiri
Senator PDL: Blaga nu varsa o lacrima pentru decizia CCR, i-ar fi ingreunat misiunea

Senatorul PDL Radu F. Alexandru spune ca decizia CCR prin care schimbarea din functia de presedinte al Senatului a lui Vasile Blaga e considerata constitutionala nu trebuie comentata, dar spune ca reluarea functiei mai mult i-ar fi creat probleme liderului democrat-liberal.

"Din punctul de vedere al lui Vasile Blaga, asumarea responsabilitatii de presedinte al Senatului i-ar fi ingreunat misiunea de lider al Opozitiei.

Contestarea la CCR a schimbarii nu a fost un demers menit sa-i dea dea o satisfactie lui Vasile Blaga, ci unul de conformare cu legile si regulamentele. Blaga nu va varsa nicio lacrima, va asigur", a spus senatorul de Bucuresti pentru Ziare.com.

El a comparat atitudinea PDL, care nu comenteaza deciziile Curtii Constitutionale, cu cea a USL, care a atacat in termeni extrem de duri aceasta institutie, mai ales in timpul scandalului legat de suspendarea lui Traian Basescu.

"Am o singura parere - deciziile CCR nu se comenteaza. Nu exista pareri fata de ele, subiectul e inchis, nu incap speculatii. Noi (cei din PDL-n.red) am avut o alta citire si a existat un precedent - situatia lui Mircea Geoana - CCR a spus ca doar grupul parlamentar care l-a propus poate sa-l schimbe, dar, daca Curtea, in intelepciunea ei, a citit astfel, luam nota.

(...) Opiniile USL fata de deciziile Curtii au ajuns sa se bucure de o nefericita notorietate si in afara tarii. Nu o data co-presedintii USL s-au angajat ca deciziile Curtii sa fie respectate si nu comentate. Toate declaratiile lui Antonescu, Ponta sau Iliescu au fost interpretate in afara ca interferente in functionarea justitiei. Cand Curtea nu dadea verdicte in favoarea lor, era de blamat", a mai spus Radu F. Alexandru.

Filip: Clarifica o componenta

Intrebat daca decizia CCR ofera un contraargument pentru PDL asupra folosirii sintagmei de "lovitura de stat" in lantul de evenimente ce a cuprins si schimbarea lui Vasile Blaga, vicepresedintele interimar al Senatului, Petru Filip de la PSD, a raspuns, pentru Ziare.com:"Nici nu accept o discutie legata de aceasta sintagma, cred ca e folosita pentru a amplifica starea de sensibilitate a unora. Nici nu poate fi vorba de asa ceva.

Decizia CCR e inca un argument care clarifica aceasta componenta mica a ce s-a intamplat in acea perioada".

El a mai spus ca decizia CCR i se pare una normala si ca "incepe sa se obisnuiasca sa ia deciziile instantei ca atare".

CCR: Crin ramane

Curtea Constitutionala a respins, joi, sesizarea PDL legata de inlocuirea lui Vasile Blaga de la sefia Senatului. Crin Antonescu ramane presedintele camerei parlamentare.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a decis: Respinge, ca inadmisibila, sesizarea formulata de Grupul parlamentar al Partidului Democrat - Liberal din Senat cu privire la dispozitiile art.30 alin.(3) si (4) din Regulamentul Senatului.

CCR a respins sesizarea PDL: Crin Antonescu ramane presedinte al Senatului

Respinge, ca neintemeiata, sesizarea formulata de Grupul parlamentar al Partidului Democrat - Liberal din Senat referitoare la Hotararea Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din functia de presedinte al Senatului a domnului senator Vasile Blaga, precum si a Hotararii Senatului nr.25 din 3 iulie 2012 pentru alegerea presedintelui Senatului", se arata in comunicatul CCR remis Ziare.com.

Conform B1TV, judecatorii Curtii au decis ca sesizarea este "inadmisibila" pentru ca articolul 30 in baza caruia s-a facut sesizarea PDL a fost declarat neconstitutional inca din anul 2005, iar el nu a fost modificat pana acum de Parlament.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Blaga Senat decizie CCR, #CCR Blaga Antonescu , #presedinte Senat