PDL vrea sa atace la CCR Guvernul Ponta 3 (Video)

Marti, 04 Martie 2014, ora 15:18
1606 citiri
PDL vrea sa atace la CCR Guvernul Ponta 3 (Video)
Foto: Monitorul de Cluj

Presedintele PDL Vasile Blaga a anuntat, marti, ca va ataca Guvernul Ponta 3 la Curtea Constitutionala, in cazul in care premierul nu isi asuma raspunderea pentru schimbarea programului de guvernare prin semnarea acordului cu UDMR.

Vasile Blaga a precizat, la Realitatea TV, ca PDL a hotarat in unanimitate sa atace noul cabinet al lui Victor Ponta la CCR, pentru ca programul de guvernare a fost modificat indirect dupa incheierea protocolului cu maghiarii, care au venit cu solicitari suplimentare. In plus, el a mentionat ca democrat-liberalii vor vota impotriva Guvernului Ponta 3.

"PDL va vota la vedere impotriva Guvernului Ponta 3. Acest partid (PDL - n.red.), care a fost garantul respectarii Constitutiei, va urmari cu atentie evolutia lucrurilor si daca pana ieri (luni - n.red.) nu vedeam niciun motiv sa atacam la CCR, dupa ce am vazut acordul dintre USD si UDMR, am vazut ca e vorba despre o modificare a programului de guvernare.

El e modificat indirect prin incheierea acestui protocol. Am luat decizia unanima sa atacam la CCR noul Guvern daca lucrurile vor continua in aceasta maniera", a afirmat seful PDL.

Intrebat daca va mai ataca noul cabinet al lui Victor Ponta din cazul in care prim-ministrul isi va asuma raspunderea pentru programul de guvernare modificat in urma acordului cu UDMR, Blaga a raspuns: "Daca Guvernul isi asuma raspunderea, nu mai exista obiectul atacarii la Curtea Constitutionala".

Acordul USD-UDMR a fost facut public luni si cuprinde mai multe cerinte din partea maghiarilor. In primul rand, reorganizarea teritoriala ar urma sa se faca in functie de specificul local etnic si cultural. Acordul mai prevede, printre altele, infiintarea unei linii maghiare la Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures, dar si arborarea steagului minoritatii pe institutiile publice, alaturi de cel al Romaniei si Uniunii Europene.

Noii ministri si cei care au preluat portofolii noi in Guvernul Ponta 3 au fost audiati, marti, in comisiile de specialitate si au primit avize favorabile, urmand ca votul de investitura sa fie dat in jurul pranzului in Parlament.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Vasile Blaga Guvern Ponta 3, #Vasile Blaga Guvern Ponta CCR, #PDL atacare CCR Guvern , #PDL