PDL-istii care au votat modificarea Codului Penal risca excluderea - Blaga: Nu stiu ce a fost in capul lor

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 21:55 2565 citiri

Presedintele PDL, Vasile Blaga, s-a declarat de acord cu europarlamentarul Monica Macovei, afirmand la randul sau ca deputatii democrat-liberali care au votat alaturi de USL modificarile Codului Penal ar trebui sanctionati.

"Am discutat cu Monica Macovei si impartasim acelasi punct de vedere. Vom discuta lucrurile astea luni, in Biroul Permanent National al partidului, vom respecta procedurile, ii vom invita si pe colegi, nu stiu ce a fost in capul lor, dar o sa discutam lucrurile astea.

Sunt mai multe sanctiuni, de la mustrare pana la excludere, dar sa vedem ce a fost in capul lor, o sa ii chemam pana luni, va fi o procedura mai rapida, ei sunt in Bucuresti", a declarat Vasile Blaga, potrivit B1 Tv.

PDL ataca super-iminitatea la CCR, Macovei cere ca deputatii care au votat-o sa fie sanctionati

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut, miercuri, conducerii partidului sa ii sanctioneze pe deputatii care au votat, alaturi de USL, in favoarea modificarii infractiunii de conflict de interese din Codul penal, dar si pe cei care s-au abtinut.

"Potrivit listei de vot de pe site-ul Camerei Deputatilor, deputatii Adrian Gurzau si Gheorghe Udriste au votat pentru modificarea infractiunii de conflict de interese, alaturi de USL, iar deputatul Dragos-Ionel Gunia s-a abtinut.

In aceste conditii, solicit conducerii PDL sa analizeze situatia celor trei deputati si sa-i sanctioneze, pentru ca modificarea infractiunii de conflict de interese este o lovitura data anticoruptiei", a scris Macovei.

Basescu: Modificarile la Codul Penal darama 10 ani de munca a DNA si ANI

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.

Astfel ei nu vor mai putea fi cercetati de DNA sau Parchet pentru fapte de coruptie care se aplica functionarilor publici si nu vor mai putea fi judecati pentru o gama larga de infractiuni ca abuzul in serviciu, luarea de mita, traficul de influenta sau conflictul de interese.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News