PDL isi lanseaza candidatii duminica, cu invitati speciali

Duminica, 30 Martie 2014, ora 08:00 3158 citiri
Foto: Arhiva

PDL isi lanseaza candidatii pentru alegerile europarlamentare duminica, la Sala Palatului, in prezenta unor invitati speciali.

Evenimentul incepe la ora 11:00, fiind asteptati sa participe circa 7.000 de democrat-liberali.

"Avem si doi invitati speciali care vor veni la acest eveniment - presedintele Partidului Popular European, domnul Joseph Daul, si fostul premier al Republicii Moldova, presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, domnul Vlad Filat", informeaza un comunicat de presa al PDL.

Lista PDL pentru europarlamentare: Doar patru eurodeputati si multe surprize

Primele patru pozitii pe lista cu care PDL isi propune sa obtina voturi la alegerile europarlamentare din 25 mai sunt ocupate de actuali eurodeputati: Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu si Marian Jean Marinescu.

Urmatoarele trei locuri considerate eligibile sunt ocupate de fostul deputat Daniel Buda, fostul senator Orest Onofrei si fostul europarlamentar PDL din legislatura 2007-2009 Dragos Florin David.

Incepand cu pozitia a 11-a, pe lista au fost inscrisi pentru a mobiliza la vot electoratul PDL patru primari de municipii resedinta de judet - Mircea Hava (Alba-Iulia), George Scripcaru (Brasov), Gheorghe Falca (Arad) si Dorin Florea (Targu Mures).

Seful de campanie al PDL explica absentele si surprizele din lista pentru europarlamentare

Nu mai putin de 7 dintre cei 11 europarlamentari ai democrat-liberalilor din legislatura 2009-2014 nu se vor regasi pe listele partidului si la alegerile din 25 mai.

Astfel, pe listele PDL nu se vor mai regasi Rares Niculescu, eurodeputat inca din 2007, Oana Antonescu, Petru Luhan si Iosif Matula, in timp ce Cristian Preda, Elena Basescu si Sebastian Bodu au demisionat din partid.

Cristian Preda este cap de lista la Partidul Miscarea Populara, Sebastian Bodu si-a anuntat inscrierea si candidatura din partea PNTCD, iar Elena Basescu s-a inscris in Partidul Miscarea Populara, dar a decis sa nu mai candideze pentru un nou mandat de europarlamentar.

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News