PDL, balbe pe Bac: Sa se repete examenul - sa nu se repete, avem nevoie de lacatusi

Marti, 02 Iulie 2013, ora 21:32
2223 citiri
PDL, balbe pe Bac: Sa se repete examenul - sa nu se repete, avem nevoie de lacatusi
Foto: Realitatea TV

Presedintele PDL Vasile Blaga o contrazice pe colega sa, vicele democrat-liberal Raluca Turcan, pe tema scandalului iscat la examenul de Bacalaureat din acest an.

Dupa ce PDL a cerut luni seara, prin vocea Ralucai Turcan, sa se reia proba la Limba Romana, nuantandu-si apoi solicitarea si cerand proba reluata doar la liceul Bolintineanu, Vasile Blaga considera ca nu toti elevii sunt vinovati si nu ar trebui luata nicicum o astfel de masura.

"Eu nu cred ca este o frauda nationala si nu cred ca toti copiii de la Bolintineanu sunt vinovati. Daca se va dovedi ca a fost o frauda si organele de ancheta isi vor face treaba, atunci autoritatile vor lua masuri.

Iata unde am ajuns. Nu se poate intampla nimic bun in invatamant daca nu intervine Parchetul, Procuratura si SRI-ul", a declarat Blaga, la Realitatea TV.

Frauda la Bac: Examenul continua, proba la Limba Romana nu se reia

"Norocul lui Dumnezeu ca a ramas Bacalaureatul, ca altfel ar fi toti si juristi, si economisti. Avem mare nevoie si de lacatusi, si de tractoristi", a completat liderul democrat-liberal.

Ministerul Educatiei a anuntat luni seara ca proba de Limba si Literatura Romana de la Bacalaureat 2013 nu se va relua, iar examenul va continua dupa calendarul stabilit.

Absolventii clasei a XII-a au sustinut luni, 1 iulie, proba scrisa la Limba si Literatura Romana, la examenul de Bacalaureat 2013, iar testarea nu a fost lipsita de incidente.

Politistii si procurorii din Parchetul Capitalei au facut mai multe perchezitii la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala, unde exista suspiciuni de frauda a examenului, dupa ce mai multi elevi ar fi discutat pe un forum despre subiecte, inainte de inceperea examenului.

Conducerea liceului din Capitala a fost demisa, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost inlocuita. De asemenea, profesorii au fost saltati de mascati si dusi la audieri.

In replica, PDL a cerut reluarea probei de Limba romana la Bacalaureat si a solicitat Ministerului Educatiei sa prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor inaintea probei de examen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Blaga frauda Bac, #balbe PDL repetare Bac, #PDL Bacalaureat frauda , #PDL