O parte din mita de un milion de euro primita de sefa directiei IT din ANAF ajungea la Vasile Blaga (motivare)

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 12:30
8395 citiri
O parte din mita de un milion de euro primita de sefa directiei IT din ANAF ajungea la Vasile Blaga (motivare)
Foto: Ziare.com

O parte din mita de aproximativ un milion de euro pe care a primit-o directoarea directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei, ajungea la Vasile Blaga, se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Ploiesti, care a dispus plasarea inculpatei in arest la domiciliu.

Potrivit documentului, reprezentantul Ministerului Public a aratat in instanta ca inculpata era prevazatoare, suspicionand faptul ca ar putea fi inregistrata, ea consemnand pe bilete de hartie numele Blaga si o suma de bani.

"De asemenea, s-a pus intrebarea unde sunt banii ce reprezinta obiectul mitei, intrebare la care s-a raspuns la fila 6 din referatul cu propunere de arestare preventiva: 'asa cum rezulta din procesul verbal de redare a discutiei purtate in mediu ambiental intocmit in data de 26.09.2017 si din cel de fixare a unor imagini corespunzatoare convorbirilor consemnate in cuprinsul acesteia, desi inculpata era prevazatoare si evita sa se exprime verbal cu privire la elemente care ar putea-o incrimina, suspicionand ca este inregistrata fara sa isi imagineze ca este chiar filmata, consemneaza pe bilete de hartie numele Blaga si suma de 500.000, intrebandu-l pe martor: pai nu ai fost atent? in momentul in care acesta se arata nedumerit cu privire la destinatia finala a banilor'", se arata in motivarea instantei.

Surse apropiate dosarului au confirmat, vineri, pentru Agerpres, ca in mentiunea de pe acel bilet de hartie se facea referire la Vasile Blaga, la care ar fi ajuns o parte din mita.

Conform datelor din motivare, Blaga nu are nicio calitate in acest dosar.

Procurorii arata in ordonanta de retinere ca in anul 2010, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, Ancuta Anda Macovei ar fi pretins, pentru sine si pentru o alta persoana din conducerea institutiei, de la reprezentantii a doua societati comerciale 25% din valoarea unor contracte de mentenanta pentru aplicatiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autoritatii Nationale a Vamilor pentru ca, in schimb, sa organizeze procedura de licitatie astfel incat sa fie castigata de o asociere din care faceau parte si cele doua firme, sa asigure buna derulare a contractelor si efectuarea platilor aferente.

Din suma ceruta, Ancuta Anda Macovei ar fi primit, in perioada 2010 - 2014, pentru sine si pentru cealalta persoana, aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasari in SUA si bunuri materiale de valoare, precizeaza DNA.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#mita sefa ANAF, #mita director ANAF Vasile Blaga , #DNA