Noul PNL, inregistrat oficial in registrul partidelor politice

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 21:31
3402 citiri
Noul PNL, inregistrat oficial in registrul partidelor politice

Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a anuntat ca noul partid liberal este inregistrat in registrul partidelor politice incepand de marti.

"De ieri suntem inregistrati in registrul partidelor politice ca nou PNL. Chiar daca decizia a fost luata de tribunal inainte de alegeri, toate procedurile au durat", a spus Blaga, miercuri seara, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

"Am mare incedere in aceasta constructie, dar am atras atentia colegilor mei ca niciodata procentele cu care porneau la drum PNL si PDL nu sunt suma procentelor celor doua partide", a mai precizat senatorul.

Acesta a dat exemplul situatiei de dupa alegerile europarlamentare: "Cand PDL a avut 12 la suta si PNL 15 la suta, am spus ca nu va avea 27 la suta - ori 20 la suta, ori 35 la suta, daca ai succes".

La inceputul lunii octombrie, magistratii Tribunalului Bucuresti au admis cererea de fuziune dintre PNL si PDL, cele doua formatiuni contopindu-se intr-un nou si mare Partid National Liberal, dupa ce membrii sai au convenit aceasta miscare, pe 26 iulie 2014.

In plus, prin fuziune si dupa inregistrarea noului PNL, cele doua partide au fost radiate din registrul partidelor politice.

PNL si PDL, legal un partid de dreapta - Tribunalul Bucuresti a admis fuziunea

Nu in ultimul rand, Vasile Blaga a subliniat ca formatiunea isi doreste "reducerea masiva a numarului de parlamentari" si a militat "inca de la inceput pentru alegeri anticipate".

De asemenea, vorbind despre motiunea de cenzura, senatorul a mentionat ca a avut discutii cu Mircea Geoana si cu "colegi care il insotesc pe dl Geoana", adaugand ca nu vede o mare coalitie intre PNL si PSD condus de Victor Ponta, dar si ca "cel mai probabil, trebuie sa dam jos Guvernul Ponta".

"Cel mai democratic ar fi fost prin alegeri anticipate, dar sunt convins ca nu este posibil acest lucru", a declarat copresedintele PNL.

In schimb, acesta a explicat ca e posibila la guvernare "participarea unei parti din PSD", precizand ca vrea finalizarea programului de guvernare pana pe 28 februarie si un nou Cod Electoral pana pe 25 martie.

Ce spune despre o posibila conducere a Senatului si a SRI

Intrebat daca este interesat de functia de presedinte al Senatului, pe care a detinut-o in perioada noiembrie 2011 - iulie 2012, Vasile Blaga a raspuns: "Vom discuta aceste lucruri in cadrul PNL, avem oameni care pot conduce si Senatul, si Camera Deputatilor. Mi-as putea asuma fara rezerve conducerea Senatului, daca vom avea majoritate".

De asemenea, referitor la o posibila numire a sa in fruntea SRI, fostul ministru de Interne a explicat: "N-am discutat lucrul asta si nici n-as vrea sa il discutam".

"Si in paranteza fie spus, eu am colaborat foarte bine institutional cu George Maior, cat eu am fost ministru de Interne, iar dumnealui director SRI. (...) Sub conducerea lui Maior, SRI a mers de la o cota de incredere de la 16 la suta la peste 60 la suta, cat este acum", a adaugat fostul presedinte PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Vasile Blaga PNL registrul partidelor, #Blaga PNL inregistrat registru, #PNL registru partide, #Blaga motiune cenzura , #PDL