Liberalii s-au relaxat dupa votul pe numirea lui MRU la SIE? Blaga, glume si ironii in prime-time

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 23:31
5636 citiri
Liberalii s-au relaxat dupa votul pe numirea lui MRU la SIE? Blaga, glume si ironii in prime-time
Foto: Ziare.com

Liberalii par sa se fi relaxat dupa ce majoritatea din Parlament s-a schimbat in favoarea lor la votul pe numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE.

Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a comentat miercuri seara situatia politica actuala intr-o maniera ironica, presarandu-si discursul inclusiv cu glume colorate.

Blaga a inceput cu o ironie la adresa lui Victor Ponta, care inca se afla in Turcia dupa operatia la genunchi suferita luna trecuta.

"Daca as fi egoist, l-as ruga pe Ponta sa stea la Istanbul cat stateau boierii pana primeau firmanul", a spus unul dintre principalii lideri ai Opozitiei, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Firmanul era un ordin pe care il emitea sultanul, prin care se numeau ori se mazileau conducatorii de sub Imperiul Otoman, inclusiv cei din tarile romane.

Aducand discutia intr-o zona mai serioasa, Blaga a cerut din nou demisia premierului, oferind mai multe motive pentru care acesta ar trebui sa plece din fruntea Guvernului.

"El ar trebui sa plece pentru ca nu a marit numarul de sectii la alegeri, a pierdut alegerile, a facut pe spasitul dupa ce a venit din Dubai, a spus ca a invatat, ca va colabora cu presedintele", a mai spus copresedintele PNL.

Incercand sa ofere un motiv pentru infrangerea suferita de PDL in confruntarea cu USL, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, cand formatiunea sa a facut parte din Alianta Romania Dreapta, Blaga a venit cu o noua figura de stil.

"Ne-am luptat cu un USL mamut, ca daca puneai paharul asta candidat (din partea USL - n.red.) intr-un colegiu, iesea", a glumit copresedintele PNL.

Nu in ultimul rand, acesta a apelat si la o anecdota ceva mai colorata, ce i-a fost spusa candva de un ginecolog: "Sa faci copii fara se te bagi, s-a inventat, dar sa faci sex fara sa te bagi, nu s-a inventat".

Mihai Razvan Ungureanu e noul sef al SIE: Multumiri pentru Iohannis si planuri sa schimbe legislatia

Liderul PNL s-a aratat optimist ca formatiunea sa nu va ajunge in situatia de a vota un guvern cu Gabriel Oprea in frunte, ci isi va impune propriul premier, bucurandu-se de sustinerea partidului lui Mircea Geoana si a unui general "celorlalti".

"Nu voi vota un guvern cu Oprea premier, pentru ca PNL nu va fi in aceasta situatie. Geoana si ceilalti sprijina guvernul PNL. Domnul Oprea mi-a spus: 'Domnul Blaga, am dat noi jos Guvernul Ungureanu? Ti-am dat jos guvernul? Cat fac parte din guvern, il sustin pe Ponta'. E obligatoriu sa pice Ponta", a conchis Vasile Blaga.

Parlamentul a acceptat marti propunerea presedintelui Klaus Iohannis ca Mihai Razvan Ungureanu sa revina in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

289 de parlamentari si-au inregistrat prezenta, astfel ca a existat cvorum. In cele din urma, au fost 278 de voturi pentru, adica exact jumatate plus unu din numarul total de parlamentari. Vasile Blaga a spus, dupa vot, ca "exceptand PSD, partidul dlui Tariceanu si PMP, voturi au venit din toate grupurile parlamentare".

F.N.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Blaga glume Ponta, #Blaga Ponta Turcia, #Blaga demisie Ponta , #PNL